Bjørnstads Paris

Ketil Bjørnstad skildrer et høyst personlig Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Det er blitt mange tur-returer til Paris på Ketil Bjørnstad siden første gang i 1969. Han har dessuten bodd der fra 1996 til 1998, da hans kone C. var korrespondent for VG. Dette er hans høyst personlige «korrespondanser» fra verdensbyen, fra utallige vandringer og møter med både parisere og ikke-parisere.

Som den norske mesterpianisten B., som tar ham med på hans første natt i Paris, og blant annet loser 17-åringen trygt gjennom horegata Rue Saint Denis, på samme måte som Bjørnstad loser leseren, forbi kvinner fra hele verden, halliker og langere.

Dette er ingen guide. Det er Bjørnstads egne opplevelser og betraktninger, men som han raust deler med leseren, blant annet en rekke restauranter eller steder han synes det er verdt å besøke, selv om Paris-kjennere av og til fnyser over hvor turistiske de er.

- Hør aldri på de snobbene som sier at Paris er ødelagt av turister! utbryter Bjørnstad.

En vesentlig del er også historisk, med anekdoter om hvordan Hamsun, Munch, Bull, Oda Krohg eller Grieg opplevde Paris, og for øvrig krydret med sitater av Rainer Maria Rilke, Montaigne og Le Clézio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer