Bjørnstjerne driver bare med egenpromotering

Bjørnstjerne Bjørnson er en lykkejeger som bare vil lyse seg i glansen, hevder en politiker vi ikke vet navnet på. Enig?

TIDSMASKINNYTT: Bjørnsons utspill til Dagbladet i 1892 om nordmenn som vil være alene i trauet får tre politikere vi ikke vet navnet på til å reagerer. Hva mener De da? Foto: NTB Scanpix
TIDSMASKINNYTT: Bjørnsons utspill til Dagbladet i 1892 om nordmenn som vil være alene i trauet får tre politikere vi ikke vet navnet på til å reagerer. Hva mener De da? Foto: NTB ScanpixVis mer
Meninger

Vestre Fagerborg Tidsmaskin og Kortbukse Laug (VFTMOKBL) sendte i går ut et skriv til tre kjente herrer fra et meget bestemt parti.

Vi kan dessverre ikke skrive navnet på partiet, eller de herrer, ettersom de tre da vil si de er offer for nok ei heksejakt fra «den lille røde kommunistiskliberalistiske dritt-veganerblekka som spiller musikk også som vi ikke liker».

Her er brevet som gikk til de utvalgte, la oss kalle dem Per, Christian og Carl:

«I 1892 sa Bjørnstjerne Bjørnson dette til Dagbladet: Jeg føler min skamfuld, hvergang en Landsmand bruger det paa denne Maade … Hvad var Norge uden de Fremmede? I Haandværk, Industri, Handelsskab, Kunst, sociale og politiske Opgaver?

Enten maa vi ud blant dem eller de maa hid til os. At skjælde ærlige Folk ud som «Fremmede», deri er en slet arv fra den Tid, de forskjellige stammer hadede hverandre; derfra er arven gaat videre ind i Bygdesneverheden og derfra videre ind i den slettere Patriotisme.

Det er Grisemoral i den, vil være alene i Trauget».

Carl sier i en Facebook-kommentar at Bjørnson nok en gang bare vil lyse seg i glansen fra noen lykkejegere og at Synnøve Solbakken burde skamme seg.

Christian sendte denne tekstmeldingen «Jeg er en kjempeglad gut, dette er naivt sosialismesurr av Bøllen Bjørnson, en bygdetulling vi ikke liker».

Per er over ævne krass i vendingene. Viser at han elsker Norge, mer enn noen andre på denne siden av Cruiseprins Haakon:

Hvis BB ønsker en ukritisk innvandring, der vi lar forskjellige kulturer og tradisjoner få vokse og gro i Norge, noe vi i utgangspunktet tar fullstendig avstand fra, så ser jeg store utfordringer og problemer med det.

Hvis de mest ekstreme, fundamentalistiske muslimene får råde innenfor de muslimske miljøene, kan det fort bli slik at enkelte områder av landet vårt blir underlagt sharialover.

Men, BB kan jo opprette en frisone på Aulestad der de kan hoppe rundt med Karoline. Særlig.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.