BARCODE: DNB flyttet i 2012 inn i nye lokaler i tre bygg i såkalte Barcode i Bjørvika. Banken ønsker å være en pådriver for å gjøre området levende. Foto: Thomas Winje Øijord / 
<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">NTB Scanpix&nbsp;
</span><span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">&nbsp;</span>
BARCODE: DNB flyttet i 2012 inn i nye lokaler i tre bygg i såkalte Barcode i Bjørvika. Banken ønsker å være en pådriver for å gjøre området levende. Foto: Thomas Winje Øijord /  NTB Scanpix   Vis mer

Bjørvika har potensial

DNB kommer til å være en pådriver for å gjøre området levende.

Meninger

Bjørvika begynner å bli en bydel med mye liv, og etter å ha ventet i flere år, gleder de ansatte i DNB seg nå stort over de nye spisestedene som åpner i området. Etter at vi selv har stått for serveringen av ansatte og kunder siden vi flyttet inn høsten 2012, er det nå stor iver i banken etter å ta i bruk de nye restaurantene i området.

KONSERNDIREKTØR: Liv Fiksdahl.
KONSERNDIREKTØR: Liv Fiksdahl. Vis mer

Du vil daglig finne DNB-ansatte på Il Vero, der de tar en pizza, eller de nyter sin favorittburger på Vesper. I tillegg er både kaffebarene og uteplassene i området populære både på dagtid og som møteplass etter jobb. Vi har intet ønske om å låse oss inne i hovedkvarteret i Bjørvika - tvert imot, vi er ute for å møte kunder hver dag - fra tidlig på morgenen til sent på kvelden.

Det er imidlertid urealistisk å tro at Norge kommer til å adoptere kontinentale lunsjvaner, der alle spiser lunsj ute på restauranter og kafeer hver dag.

Norge har ikke tradisjon med lange lunsjer som på kontinentet, der arbeidstakere gjerne har fri midt på dagen i flere timer. Lunsjpausene i Norge er fortsatt bare 30 minutter, og da er alternativet til lunsj i kantinen ikke lunsj ute, men den tradisjonelle matpakka.

Sammenlikner vi oss med Sverige, så er arbeidsgivers mulighet til å subsidiere lunsjen veldig ulik. Vi er nok ganske sikker på at om vi skrudde opp prisene tilsvarende med hva som er i svenske kantiner og lunsjrestauranter, så hadde vel de fleste i DNB smurt skivene sine selv, før de dro på jobben om morgenen.

I dag dreier alt seg om at ting skal gå raskere. Det stilles stadig høyere krav til at folk er à jour og framoverlente i arbeidshverdagen. Effektiv bruk av den tiden man er på jobben blir mer og mer viktig. Folk ønsker heller å gå hjem til familie og venner enn å spise lange lunsjer, som gjør at de må sitte på jobben om ettermiddagen.

Ser vi på aktører som Facebook, ser vi at de er meget opptatt av å fylle opp campusen sin med alle typer tilbud for å gjøre de ansattes tidsbruk mest mulig effektiv. Vi skal ikke se bort at dette også vil spre seg mer og mer utenfor Silicon Valleys grenser. Det siste de har investert i er vel sykkelverksted og tannlege, men jeg kan love at vi ikke har slike tilbud i våre planer.

Det er allerede mye liv i Bjørvika, og DNB kommer til å være en pådriver for å gjøre området levende. Vi ser allerede i våre omsetningstall at representasjon og kundemøter er i ferd med å flytte seg fra egne lokaler til de lokale spisestedene. Faktisk kommer det jo også en spennende restaurant på toppen av ett av våre bygg. Denne vil være åpen for alle og drives helt selvstendig av profesjonelle.

Hvis man sammenlikner med andre finansdistrikt, som for eksempel City i London, der det er dødt i helger og på helligdager, så klarer Bjørvika seg bra. Dronning Eufemias gate var full 17. mai, og snart kommer også trikken. I forbindelse med den nye restauranten vil vi åpne den nye spektakulære skråheisen som er en gave til byen, der en kan nyte en 360 graders utsikt av Oslo.

DNB er utrolig glad i Bjørvika, og vi gleder oss hver dag over å se at bydelen våkner til liv. Vi mener fortsatt at området har et stort potensial, og at miksen mellom næring, kultur og boliger gjør at bydelen kommer til å blomstre fremover.