Björk & Radiohead & Ymse

Kiss

er i studio, og vi snakker om original- besetninga. Det er første gang siden «Unmasked» (1980) at de fire er i studio sammen. Opptakene foregår i Los Angeles, og plata ventes på markedet en gang til sommeren.

Beck

er av en eller annen mystisk grunn målskive nr. 1 for en selvbestalta remixgjeng på nettet som kaller set rtmark. Du finner dem på www.detritus.net. De er lei hva de betrakter som hysteri rundt opphavsretten, og selger nå ut sin egen 13-spors Beck-CD under tittelen «Deconstructing Beck». En talsmann for gruppa, Philo T Farnsworth, sier til NME at de har valgt Beck «fordi han er bra, men fortsatt et produkt».

Nick Cave

slipper en greatest hits-samling 11. mai: «The Best Of Nick Cave And The Bad Seeds». Innholdet kan komme til å variere noe fra format til format, men disse sangene skal være inkludert uansett hvilken utgave du får tak i:

 «Deanna», «Red Right Hand», «Straight To You», «Tupelo», «Into My Arms», «Where The Wild Roses Grow» og «The Ship Song».

 Cave skal spille Glastonbury i sommer (26.-28. juni), og er i gang med materiale for en ny plate der han sies å følge tematikken fra fjorårsalbumet #171;The Boatman's Call». Ikke spesielt glad, med andre ord.

Björk & Radiohead?

Ja, du leser riktig: Björk og Radiohead har varsla felles konsertjobber, men nå ser det ut til at prosjektet må vente. Det var snakk om jobber på USAs østkyst, men ifølge talsmenn for artistene var produksjonsutstyret såpass forskjellig at de rett og slett ikke lot seg kombinere. I hvert fall ikke i denne omgang.

 Radiohead tok forrige uke hjem en Grammy for The Best Alternative Music Performance, der de var nominert sammen med nettopp Björk.