Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Björk gjenforener gamlebandet

Sugarcubes spiller sammen for første gang på 14 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17. november står Bjørk igjen på scenen sammen med sine gamle bandmedlemmer i Sugarcubes. Anledningen er at det er 20 år siden de slo gjennom med singlen «Birthday», skriver Bjørk på sin offisielle hjemmeside.

Bandet ble oppløst i 1992, og året etter ble Björk verdensstjerne med sin førsteskive «Debut».

- Det er med stor glede at vi kan annonsere en 20-års jubileumskonsert for «Birthday» og The Sugarcubes i Reykjavik 17. november. Bandet vil stå på scenen for første gang på 14 år, heter det på Björk-hjemmesiden.

Sugarcubes ble dannet i 1986, og startet etter kort tid plateselskapet Smekkleysa - også kjent som Bad Taste Records. Alt overskudd fra konserten spyttes inn igjen i selskapet.

I pressemeldingen fra Björk heter det at pengene vil bidra til at selskapet kan fortsette med sin nonprofit-virksomhet for å bedre forholdene for islandsk musikk og islandske kunstnere. Meldingen avsluttes slik:

- World domination or death! Yes thank you!

ISLANDSKE LEGENDER: Björk Guðmundsdóttir, Einar Örn Benediktsson, Þór Eldon Jónsson, Bragi Ólafsson, Margrét Örnólfsdóttir og Sigtryggur Baldursson var de første som for alvor satte Island på det musikalske verdenskartet. FOTO: PROMO
ISLANDSKE LEGENDER: Björk Guðmundsdóttir, Einar Örn Benediktsson, Þór Eldon Jónsson, Bragi Ólafsson, Margrét Örnólfsdóttir og Sigtryggur Baldursson var de første som for alvor satte Island på det musikalske verdenskartet. FOTO: PROMO Vis mer