Björk gjenforener gamlebandet

Sugarcubes spiller sammen for første gang på 14 år.

(Dagbladet.no): 17. november står Bjørk igjen på scenen sammen med sine gamle bandmedlemmer i Sugarcubes. Anledningen er at det er 20 år siden de slo gjennom med singlen «Birthday», skriver Bjørk på sin offisielle hjemmeside.

Bandet ble oppløst i 1992, og året etter ble Björk verdensstjerne med sin førsteskive «Debut».

- Det er med stor glede at vi kan annonsere en 20-års jubileumskonsert for «Birthday» og The Sugarcubes i Reykjavik 17. november. Bandet vil stå på scenen for første gang på 14 år, heter det på Björk-hjemmesiden.

Sugarcubes ble dannet i 1986, og startet etter kort tid plateselskapet Smekkleysa - også kjent som Bad Taste Records. Alt overskudd fra konserten spyttes inn igjen i selskapet.

I pressemeldingen fra Björk heter det at pengene vil bidra til at selskapet kan fortsette med sin nonprofit-virksomhet for å bedre forholdene for islandsk musikk og islandske kunstnere. Meldingen avsluttes slik:

- World domination or death! Yes thank you!

ISLANDSKE LEGENDER: Björk Guðmundsdóttir, Einar Örn Benediktsson, Þór Eldon Jónsson, Bragi Ólafsson, Margrét Örnólfsdóttir og Sigtryggur Baldursson var de første som for alvor satte Island på det musikalske verdenskartet. FOTO: PROMO
ISLANDSKE LEGENDER: Björk Guðmundsdóttir, Einar Örn Benediktsson, Þór Eldon Jónsson, Bragi Ólafsson, Margrét Örnólfsdóttir og Sigtryggur Baldursson var de første som for alvor satte Island på det musikalske verdenskartet. FOTO: PROMO Vis mer