Björk med firedobbel utgivelse

Den islandske stjerna oppsummerer de to siste årene med dobbelalbum og to DVDer.

TO ÅR PÅ TURNÉ: Etter utgivelsen av albumet «Volta» la Björk ut på en to år lang turn\e. Den kommende utgivelsen er en oppsummering av denne turneen. Foto: SCANPIX/AFP/ADEK BERRY
TO ÅR PÅ TURNÉ: Etter utgivelsen av albumet «Volta» la Björk ut på en to år lang turn\e. Den kommende utgivelsen er en oppsummering av denne turneen. Foto: SCANPIX/AFP/ADEK BERRYVis mer

||| Den kommende utgivelsen har fått navnet «Voltaic», og skal ifølge artistens offisielle Myspace-side være i butikkhyllene 23. juni.

Dobbelalbumet og de tilhørende DVDene er en feiring av Björks to år lange turné, som hun ga seg ut på etter utgivelsen av hennes sjette studioalbum «Volta» (2007).

Den første CDen byr på et utvalg av låtene fra Volta-turneen. Disse ble innspilt i det legendariske London-studioet Olympic Studios like før Björk opptrådte på storfestivalen Glastonbury. Den andre inneholder Björk-låter remikset av store elektonikanavn som Simian Mobile Disco, Matthew Herbert, Graeme Sinden, Ghostigital, og Modeselektor.

FIRE DELER: «Voltaic»-utgivelsen består av to CDer og to DVDer. Foto: SCANPIX/AFP/ADEK BERRY
FIRE DELER: «Voltaic»-utgivelsen består av to CDer og to DVDer. Foto: SCANPIX/AFP/ADEK BERRY Vis mer

De to DVD-ene inneholder henholdsvis liveopptak fra turneen og alle musikkvideoene fra «Volta»-albumet, deriblant singlene «Wanderlust» og «Earth Intruders».