Bjurstrøms mistenkeliggjøring av kvinner

Jeg vil oppfordre Bjurstrøm og venstresiden til å ha mer tiltro til kvinner.

«VET BEST» «Bjurstrøm burde heller takke kvinner for deres valg enn å bidra til stigmatisering av disse kvinnene,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
«VET BEST» «Bjurstrøm burde heller takke kvinner for deres valg enn å bidra til stigmatisering av disse kvinnene,» skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har denne uka gått til frontalangrep mot kvinner. Hun mener kvinners deltidsarbeid er årsaken til at velferdsstaten snarlig vil gå dukken. I tillegg sier hun at kvinners sykefravær skyldes deres dårlige arbeidsmoral. Her tråkker Bjurstrøm dessverre fullstendig i salaten.

Venstresiden har kjempet for kvinners rett til å bestemme selv, men dette gjelder visst bare deres egen kropp, ikke hva de skal bruke livet sitt på. Hva det angår, vet nemlig Bjurstrøm best.

Uttalelsen til Bjurstrøm kan sammenliknes med utsagn fra 50-tallet. Den gang var det menn som skulle bestemme over kvinnene - nå er det arbeidsministeren. Å beskylde kvinner for å undergrave velferdsstaten fordi de vil jobbe deltid, blir absurd. Kvinner som jobber deltid, kan like fullt bidra med verdiskapning. Deltidsarbeidende kvinner får mer tid til å ta seg av både barn, barnebarn og foreldre. Dette sparer staten for store utgifter. Bjurstrøm burde heller takke kvinner for deres valg enn å bidra til stigmatisering av disse kvinnene.

Trygge barn er en ressurs for samfunnet - ikke en trussel. Tidsklemmens mange utfordringer kan ha medført at kvinner har, i motsetning til oss menn, tatt ansvar for seg og sin familie. Bjurstrøm bør heller konsentrere seg om tiltak for alle de som jobber ufrivillig deltid, ikke de som har valgt det selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer