Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bla-bla-Røkke

- Jeg er en del av et oppegående system, bla bla bla ... vi velger å ta dette på en industriell og profesjonell måte, bla bla bla ... opptrer industrielt korrekt, bla bla bla, ansvarlig bla bla bla, sa Kjell Inge Røkke i går. Og jammen fikk vi ikke et aldri så lite Røkke-smil på skjermen.

«Sommeråpent» stilte i går kveld med de to mannfolkene som opptar mest spalteplass i norske medier: Nils Johan Semb og Kjell Inge Røkke. Sendingen var sikret før den startet.

Røkke ble innannonsert etter en avdanka Hollywood-helt, Mel Gibson, en beinskadd terrengsyklist, Gunn Rita Dahle, en gjeng muntre trekkspillere og landslagssjefen, men var selvsagt kveldens scoop. Denne gangen klarte programlederne å skjule stoltheten noe bedre enn ved forrige «Se, han snakker i NRK»-seanse. Og i motsetning til den uforstyrrede enetalen (slik er Røkke i egne øyne) i oktober i «Redaksjon 21», fikk råkjørkapitalisten fra Molde denne gangen til og med journalistiske spørsmål.

Lekse

Røkkes budskap var: ansvarlighet. Ansvarlighet og profesjonalitet. Ansvarlighet og muskler. Programleder Jon Gelius startet sommerlett med racerbåtsmiger for å myke opp den nye offshorekongen, men stilte så gode, relevante spørsmål. Men det hjalp lite.

Røkke hadde pugget en lekse. Kanskje hadde han også øvd seg foran speilet? Han sa: ansvarlighet.

Da Gelius kom inn på forholdet til pressen, sprakk fasaden litt. - Det er ikke alltid plass for en objektiv diskusjon, sa maktmennesket. «Objektivt» synes for Røkke å være det Røkke til enhver tid mener er objektivt. Det har lenge vært påfallende at den profesjonelle Røkke har et så uprofesjonelt forhold til media. Kanskje var det dette hans framtreden i «Sommeråpent» skulle bidra til å endre?

Jon Gelius har en godslig, munter framferd som tillater Norges eneste berømte journalist fra Arendal å stille nokså direkte, småfrekke spørsmål på tilforlatelig vis. Røkke smilte litt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media