Bla, bla, ukeblad

Gil McNeil har debutert med ei damebok, og det er ikke vanskelig å se at hun legger seg tett opp til Helen Fieldings «Bridget Jones».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Men Bridget er både mer intelligent, interessant og morsom enn hovedpersonen Annie i «Mannen i mitt liv». I det hele tatt er det noe tafatt og trist over henne, og jeg tror ikke det er tilsiktet.

Annie er en sliten alenemor som bor sammen med sin seks år gamle sønn Charlie i en forstad utenfor London. Hun jobber med reklamefilm (som McNeil selv), og når hun ikke jobber, tilbringer hun tida med å parere sin nesevise sønn (mannen i hennes liv) eller skravle i timevis med venninner på telefonen. En dag møter hun den kjekke Mack, som hun innleder et forhold til. Hun er ikke villig til å kaste alt over bord og ofre seg for kjærligheten, så forholdet blir ikke varig.

McNeil har lagt vekt på at romanen skal være morsom. Replikkene er kjappe og frekke, pinlige situasjoner skildres framfor vanlige. En kunne kanskje forvente litt av den tørrvittige britiske humoren, men så vel er det ikke.

Humoren er heller anstrengt og til tider hysterisk, og det blir pratete og platt.

Da er det mer nerve i den høyst nevrotiske Bridget Jones. Én episode skiller seg ut. Annies sønn blir alvorlig syk, og den desperasjonen hun føler, er skildret med temperament, sikkert fordi forfatteren her ikke prøver å være morsom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer