Blå brødre fra Skogbygda

Amund Maarud gjorde fjoråret en tanke mer gitarblått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- 2003 ble som en drøm som gikk i oppfyllelse. Det begynte sakte å bygge seg opp, og så plutselig tok det av. Det ble utsolgt på konsertene våre og vi fikk bra respons på plata vi ga ut, sier Amund Maarud (22) over en kopp med kaffe på østkanten av Oslo.

Her har Amund vist at en ung gitarist også må bruke nevene til noe annet enn «I woke up this morning». Lange soloer har måttet vike for lyden av sag. Broren Henrik (20) har byttet ut trommestikkene med hammerslag.

Takknemlig

- Henrik og jeg har hatt godt hjelp fra mange musikervenner for å få bygd ferdig studioet som vi kaller «Snaxville». Nå har vi et sted for oss sjøl der vi kan leke, jobbe og prøve ut mange forskjellige ting. Både natt og dag, sier Amund.

Nettopp det med å utnytte døgnets 24 timer er ikke ukjent for unge Maarud. Han må til tider dras ned av scenen. Enten han spiller på Ole Blues i Bergen, Kongsberg jazzfestival eller Notodden Blues. Han er også stamgjest på Muddy Waters i Oslo. Ikke for å pimpe øl, men for å spille med store og små gutter og jenter hvis fellesnevner er «blues goes rock'n'roll».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer