Blå på ville veier

Blå starter klubbutveksling, og til helga kan du nyte Berlins natteliv på Grünerløkka.

Berlins motsvar på Blå, Maria am Ostbahnhof, er først ut i Blås nye utvekslingsprogram med nattklubber over hele verden.

Hvis du alltid har hatt lyst til å teste ut det berømte nattelivet i Berlin, har du sjansen denne lørdagen på Blå.

Klubben Maria stiller med egne bartendere, dørvakter, teknikere og selvfølgelig DJs. Den som går ut i Brenneriveien denne lørdagen og venter seg en real dose av gamle, gode Blå, kommer altså til å få seg en kraftig overraskelse når det viser seg at hele klubben er tatt over av berlinerne.

Kveldens lineup tåler også dagens lys når Maria har med DJ Ellen Alien fra Berlin-labelet bpitch control, DJ Daniel Meteo fra Meteosound, en annen label som har base i Berlin. Bus (meteosound) og Fenin (shitkatapult/berlin) spiller begge live, og lover alt fra electro dub til electro punk.

Maria am Ostbahnhof er på mange måter Berlins Blå, der den ligger i en gammel fabrikkbygning ved elva Spree. Bookingprofilen er heller ikke helt ulik Blås. Maria har som mål å kombinere levende musikk og DJs med elektronisk samtidskunst og performance, i følge en pressemelding.

Siden dette er en utveksling, skal Blå naturligvis også ut på turné, og 6. mai kan heldige berlinere få oppleve hele Oslos klubbfyrtårn med Jaga Jazzist, Kim Hiortøi og Mental Overdrive.

Men klubbutvekslingen slutter ikke med dette: en helg i mai tar den moskvabaserte klubben Chinese Pilot over Blå, og i september tar klubben Empty Bottle den lange veien fra Chicago til Akerselvas bredder. I tillegg står Notting Hill Arts Club fra London og Mercury Live fra Cape Town på utvekslingsprogrammet.

Dersom noen gleder seg til tyske ølpriser, må vi desverre skuffe dem. - Nei, det blir nok desverre vanskelig med tyske priser på ølen, forteller Sigurd Reinton fra Blå.

Derimot er det muligheter for tysk øl, dersom klubben Maria har funnet frem til tyske importører i Norge. - Vi har ikke oppfordret Maria til ølsmugling, men dersom de har funnet frem importører i Norge, kan det jo hende at det blir tysk øl å få.

Her kommer et kjapt tyskkurs for de som har tenkt seg på Blå lørdag 16. april:

For de tørste: «Ein Bier bitte» (En øl, værsåsnill)

For VIP\'ene: «Ich stehe auf der Gästeliste» (Jeg står på gjestelista)

For DJ-tilbederne: «Geile Mucke!» (Kul musikk, ass!)

For de på sjekkern: «Möchtest du meine Plattensammlung sehen?» (Vil du se platesamlinga mi? Hvis du heller vil lokke med frimerkene dine, bytt ut «Platten» med «Briefmarken»)

DJ ELLEN ALIEN Elektrodronning fra bpitch control-labalet.
DJ FENIN: Berlinerne inntar Blå.
BUS: Berlins hotteste elektro dub live-duo.