KOMMENTARER

Blå seier i valgkampens første duell

Det ble Erna Solbergs aften da Høyre og Arbeiderpartiet inviterte til valgkampens første duell.

TRILLER TERNING: Dagbladets politiske redaktør, Geir Ramnefjell, gir sin mening om debatten på Blå i Oslo tirsdag. Video: Malene Storrusten. Reporter: Jon Even Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solberg og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre åpnet mandag valgkampen for fullt med en egen-arrangert duell på utestedet Blå i Oslo. I debatten, som ble ledet av Siv Sandvik, kommentator i Adresseavisen, var de to partilederne blant annet innom skole, arbeidsliv, klima og eldreomsorg.

Erna Solberg, statsminister, Høyre – terningkast 5

Statsministeren gikk av med seieren i valgkampens første duell, etter å gang på gang ha spilt Støre på defensiven. Formatet passet kanskje Støre, men det passet Solberg enda bedre.

Statsministeren ble riktignok litt nølende i starten, og måtte se Støre holde følge gjennom den første skolebolken. Men deretter var det Ernas aften. Hun tok Støre på detaljene så fort man var over på Støres hjemmebane, arbeidsliv. Og hun fortsatte i samme spor, enten det var snakk om klimaregnskap eller eldreomsorg. Hun virket rett og slett bedre forberedt enn Støre, noe som gang på gang frydet statsministerens rådgivere på bakerste benk.

Solberg var minst trygg da debatten handlet om samarbeid og konstellasjoner, ikke politikk og detaljer. Hun ble kanskje mest ukomfortabel i løpet av hele debatten da hun ble utfordret på å velge mellom Folkeaksjonen nei til bompenger og Miljøpartiet de Grønne, et spørsmål som favner det som ser ut til å bli valgkampens aller viktigste konflikt: Bompenger og bilens rolle i byene. Men den observante husker at statsministeren fikk FNB på andre plass da hun tok NRKs valgomat. Det syntes Solberg var «litt rart».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer