Blå visjoner av USA

Vellagd hyllest til amerikansk folkemusikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Hemisfair var navnet på en verdensutstilling i San Antonio i Texas i 1968, som tok sikte på å rette lyset mot «strømninger i den amerikanske sivilisasjonen».

Den norske gruppa glir inn i opprinnelige amerikanske musikkformer og viser hvordan disse flyter sammen i det som kalles country, folk og bluegrass.Ensom landevei

Prosjektet er helhjertet, i likhet med andre norske «hobby»-tiltak av samme kaliber, for eksempel gruppa HGH (Hagfors, Gebhart, Haugen) eller Tussler (countryrock-utgaven av Motorpycho). Aslag Haugens sang «Helluva Heartache» slår an tonen, en sang som med formuleringer som «hammer down» og «lonesome highway» allerede i første linje. Monika Nordli smyger seg deretter inn med den Emmylou Harris-myke «Fare Thee Well» før Knut Hem raser av sted på dobro i «Chicken Run».

Den fine sangeren Tore Andersen framfører «Poetic Justice», Terje Kinn «Dixieland», mens instrumentallåter som «Down The Old Millstream» med Håkon Askeland på mandolin og «Blue Skies» med Hem på dobro er eksempler på improviserende slagkraft.Skremmende ro

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer