Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blabla med Baba:

Baba Nation steg denne uka til en andreplass på Dagbladets hit40-liste. Mandag slippes bandets album nummer to, «B».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden 1991 har bergensgjengen forsøkt å forlyste nasjonen. De siste to årene har de for det meste forlystet seg selv.

Gratisavisa Exact på Gjøvik betegner Baba Nation som «et av Norges mest hippe og funky band». Foruten å være hippe på Gjøvik, begynner vokalist Erik Røe og gitarist Jan-Erik deLange Gullaksen å bli sugne på å selge skiver.

- Jeg har sverget på at Mötley Crüe-tatoveringen jeg har på armen her skal få oppleve suksess, sier Jan-Erik.

- HVORDAN GÅR DET AN Å BRUKE tre år på å følge opp en debut som var en salgsskuffelse?

- Vel, vi turnerte utrolig mye. Vi hadde over 200 konserter etter at vi ga ut «Love Express». Vi ville liksom rekke over alle kriker og kroker. Vi spilte også inn nesten en hel plate som vi vraka. Også har vi bytta både plateselskap og management.

- Er det morsommere å gå på byen og sjekke damer enn å file på nye låter i øvingslokalet, kanskje?

- He-he. Jeg blir kreativ når jeg er fyllesjuk, jeg, kommer det fra Jan Erik.

- Men dere er jo mye på byen. Er det i det hele tatt en premierefest eller et større bransjeparty dere har gått glipp av etter at dere kom over fjellet?

- Vel, da vi flytta til Oslo i 954 var det utrolig stas å være med på alt. Vi var ute på by'n hele tida og kollektivet hele bandet delte på Grünerløkka så bare ikke ut. Alt gikk i turbofart. Det var en tilfredsstillende tid. Nå er det der litt mer utvanna, kan du si, sier Erik.

- DEN GANG DERE HET Yee Ha Wanna Have A Baba var dere et hardt og fønky rock'n'roll-band. Men etter at dere kom til Oslo, er det blitt myksoul for alle penga. Hva har skjedd med chillipepperne fra Bergen?

- Yee Ha-plata var kompromissløs fønk. Så fikk vi behov for å gjøre litt andre ting. Men på den første Baba-plata ble vi nok litt for bløte. På den nye prøver vi å være både myke og harde. Det er tross alt litt faenskap igjen i oss.

- Dere solgte ikke sjela deres til musikkbransjen etter at dere ankom storbyen?

- Nei, det kan man ikke si. Det er riktignok mange i Bergen som fortsatt mener at Yee Ha-perioden var den kuleste, men det velger vi å tro er mest av sentimentale grunner.

- Erik, du er jo en utrolig bra mann på scenen. Hvorfor kaster du bort talentet ditt på å være konferansier for Årets Ansikt, delta i spørreleker på TV3 og åpne messer i Østfold?

- En ting er at det handler om å overleve. Men jeg har jo også sagt ja til et par ting slik at folk ikke skal glemme Baba, ettersom det har tatt litt tid med den nye plata. Men det er klart, jeg vil jo heller at videoen vår skal blir spilt i ett sett på MTV enn at jeg skal måtte delta i en spørrelek på TV3.

- Når man er en middels suksessfull proffmusiker i Norge, må man da enten hore eller gå på sossen for å overleve?

- Hele bandet gikk på sosialen tidligere. Det er liksom ikke så stas i lengden, men man må jo gjøre noe for å få inn penger.

- Man får ikke så mange sjanser som plateartist i Norge. Er det vinn eller forsvinn for Baba Nation nå?

- Vi gir oss ikke med det første uansett. Men det er klart at dette er en veldig viktig plate for oss. Det er viktig at det løsner nå. Det hadde smakt godt.

HIPPE PÅ GJØVIK: Baba Nation er på gata med nytt album. Navnet er B.