Black metal-stjerner fnyser av Hollywood-film

Der «Twilight»-kjekkas spiller Greven.

STJERNE SPILLER GREVEN: Unge Jackson Rathbone (til venstre) skal spille Varg Vikernes når Hollywood kommer til Norge for å spille inn filmen til høsten. Den ekte Vikernes til høyre. FOTO: SCANPIX/AP/ODDMUND LUNDE
STJERNE SPILLER GREVEN: Unge Jackson Rathbone (til venstre) skal spille Varg Vikernes når Hollywood kommer til Norge for å spille inn filmen til høsten. Den ekte Vikernes til høyre. FOTO: SCANPIX/AP/ODDMUND LUNDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I september begynner innspillingen av «Lords of Chaos» i Norge. Dette er filmversjonen av boka ved samme navn, blant annet finansiert av Hollywood-produsent Stuart Pollok, om det ekstreme black metal-miljøet i Norge på begynnelsen av 90-tallet.

Allerede er det klart at Jackson Rathbone - kjent fra «Twilight»-filmen - skal spille hovedrollen som Varg Vikernes. Prosjektet vil trolig gi fornyet oppmerksomhet til dem som var involvert i den første black metal-bølgen i Norge.

Til store fortvilelse for mange som tilhører, eller har tilhørt, miljøet.

- Jeg har boikottet boka siden den kom. Vet at den er full av løgn og rykter, skriver for eksempel Gylve «Fenriz» Nagell i Darkthrone i en sms til Dagbladet.no.

- En belastningEn annen person - som ble straffedømt for en alvorlig handling på begynnelsen av 90-tallet, og som er omtalt i boka - sier at han forsøker å bli ferdig med fortiden sin.- Derfor er filmatiseringen en belastning for meg, sier vedkommende til Dagbladet.no.

«Lords of Chaos» er skrevet av Michael Moynihan og Didrik Søderlind, og kom ut i 1998. Boka skapte mye blest, da det bare hadde gått fem år siden drapet på Øystein Aarseth i 1993.Mye av materialet var basert på intervjuer med Varg «Greven» Vikernes som blant annet forklarer om sin verdensanskuelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer