Black metal-stjerner fnyser av Hollywood-film

Der «Twilight»-kjekkas spiller Greven.

STJERNE SPILLER GREVEN: Unge Jackson Rathbone (til venstre) skal spille Varg Vikernes når Hollywood kommer til Norge for å spille inn filmen til høsten. Den ekte Vikernes til høyre. FOTO: SCANPIX/AP/ODDMUND LUNDE
STJERNE SPILLER GREVEN: Unge Jackson Rathbone (til venstre) skal spille Varg Vikernes når Hollywood kommer til Norge for å spille inn filmen til høsten. Den ekte Vikernes til høyre. FOTO: SCANPIX/AP/ODDMUND LUNDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I september begynner innspillingen av «Lords of Chaos» i Norge. Dette er filmversjonen av boka ved samme navn, blant annet finansiert av Hollywood-produsent Stuart Pollok, om det ekstreme black metal-miljøet i Norge på begynnelsen av 90-tallet.

Allerede er det klart at Jackson Rathbone - kjent fra «Twilight»-filmen - skal spille hovedrollen som Varg Vikernes. Prosjektet vil trolig gi fornyet oppmerksomhet til dem som var involvert i den første black metal-bølgen i Norge.

Til store fortvilelse for mange som tilhører, eller har tilhørt, miljøet.

- Jeg har boikottet boka siden den kom. Vet at den er full av løgn og rykter, skriver for eksempel Gylve «Fenriz» Nagell i Darkthrone i en sms til Dagbladet.no.

- En belastningEn annen person - som ble straffedømt for en alvorlig handling på begynnelsen av 90-tallet, og som er omtalt i boka - sier at han forsøker å bli ferdig med fortiden sin.- Derfor er filmatiseringen en belastning for meg, sier vedkommende til Dagbladet.no.

«Lords of Chaos» er skrevet av Michael Moynihan og Didrik Søderlind, og kom ut i 1998. Boka skapte mye blest, da det bare hadde gått fem år siden drapet på Øystein Aarseth i 1993.Mye av materialet var basert på intervjuer med Varg «Greven» Vikernes som blant annet forklarer om sin verdensanskuelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.