Black metal-stjerner samles i Bergen

Abbath, Apollyon , Faust , Gaahl , Grutle, Ivar, Nocturno Culto ,Samoth og Satyr på samme scene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er duket for ekstrem-helg i Bergen. I morgen gjaller det riff, maniske rytmer og mørke brøl mellom fjellene når startriffet går for metalfestivalen Hole In The Sky, den femte i rekken. Øverst på plakaten troner Danzig, men denne gangen skygger kanskje oppvarmerne for den amerikanske hardrockeren.

Stjernlag

For et av festivalens høydepunkter blir tribute-konserten til ære for avdøde Thomas «Quorthon» Forsberg, hjernen bak det innflytelsesrike svenske black metal-bandet Bathory, og det er et veritabelt og knallhardt stjernelag fra norsk ekstremmetal Hole in the Sky har samlet: Abbath (ex-Immortal), Apollyon (Aura Noir), Faust (ex-Emperor), Gaahl (Gorgoroth), Grutle, Ivar (Enslaved), Nocturno Culto (Darkthrone), Samoth (Zyklon/ex-Emperor) og Satyr (Satyricon) stiller på scenen for å gi sine versjoner av Bathory-låter.

- Jeg fikk ideen på vei hjem fra Sweden Rock Festival. Nyheten om Quorthons død var fremdeles fersk. Jeg brukte vel en halvtime på å samle hele gjengen, sier Hole in the Skys bookingansvarlig Torgrim Øyre til Dagbladet.no.

- Arven videre

Og denne gjengen på scenen byr på en del snadder for fansen. Darkthrone er et av Norges viktigste metalband, men det er også en gjeng som ikke gir konserter, så at bandets Nocturno Culto stiller på en scene er faktisk et lite kupp. Det begynner også å bli lenge siden Faust og Samoth stod på samme scene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer