Ryan Coogler på filmfestivalen i Cannes

«Black Panther»-regissøren: Så mange av vennene mine vokste opp uten fedre

Suksessregissøren snakket om filmen han laget til sin egen far, «Black Panther», og unge svarte menn som ikke får bli alt de kan bli.

SUPERHELT: «Black Panther» er en av de mest etterlengtede prosjektene i 2018, og de første tilbakemeldingene er utelukkende positive. Norgespremiere er 14. februar. Video: Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Ryan Coogler, regissøren av suksessen «Black Panther», fortalte om forbindelsen mellom sin personlige historie og filmene han laget under et sceneintervju på filmfestivalen i Cannes torsdag. Både «Black Panther» og hans tidligere filmer, boksefilmen «Creed» og dramaet «Fruitvale Station», handler blant annet om sønner som vokser opp uten fedre.

- Det er noe som ligger der i underbevisstheten, sier Coogler.

- «Creed» handler om forholdet til min egen far. Jeg tenkte over hvordan det ville vært hvis faren min ikke hadde vært i livet mitt, men bare en jeg hørte om. Båndet til faren min var enestående, fordi så mange av vennene mine ikke hadde fedre. Det skapte noen spenninger mellom meg og vennene mine, og det er noe som alltid har interessert meg.

Så etter svarte helter

Coogler hadde elsket tegneserien om Black Panther, den svarte superhelten som også er konge i det skjulte afrikanske landet Wakanda, siden han var liten.

- Jeg hadde en fetter som var eldre, og jeg syntes han var den kuleste i verden, sier Coogler.

- Jeg pleide å dra hjem til ham og henge, og han ga meg tegneseriebøkene sine. Og det var en tegneseriebutikk jeg gikk innom på vei fra skolen til basketballtrening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.