KREFT STOPPER TURNÉ:  Her er Black Sabbath med originalbestning. Fra venstre ser vi Bill Ward, Ozzy Osborne, Geezer Butler og Tony Iommi. I høst ble det kjent at de skal ut på verdensturné. Nå blir det bare én konsert på grunn av Iommis lymfekreft. Foto: REUTERS / David McNew
KREFT STOPPER TURNÉ: Her er Black Sabbath med originalbestning. Fra venstre ser vi Bill Ward, Ozzy Osborne, Geezer Butler og Tony Iommi. I høst ble det kjent at de skal ut på verdensturné. Nå blir det bare én konsert på grunn av Iommis lymfekreft. Foto: REUTERS / David McNewVis mer

Black Sabbath-turneen avlyses

Spiller kun én konsert på grunn av gitarist Tony Iommis sykdom.

(Dagbladet): I november ble det klart at Black Sabbath gjenoppstår med originalbesetningen, og legger ut på en omfattende turné i 2012.

- Det er nå eller aldri. Vi har det fantastisk sammen, sa gitaristen Tony Iommi under en pressekonferanse da. Ved siden av ham satt bassisten Geezer Butler, trommeslageren Bill Ward og vokalist Ozzy Osbourne.

Slik blir det likevel ikke.

Lymfekreft På Ozzy Osbournes hjemmeside ble det i dag lagt ut en oppdatering for turneen.

Der står det at Ozzy Osbourne og venner skal gjennomføre majoriteten av Black Sabbath sine Europa-konserter.

- Black Sabbath, som det siste året har jobbet med sitt første album på mer enn 33 år og har en verdensomspennende turné foran seg, må nå sette noen planer på hold på grunn av Tony Iommis kamp mot lymfekreften. Black Sabbath vil derfor bare gjennomføre én konsert i løpet av den planlagte Europa-turneen i sommer. Den vil finne sted søndag den 10. juni på U.K.s Download Festival, står det på nettsida.

Ozzy i Oslo Tidlig i år ble Iommis sykdom kjent, og bandmedlemmene dro til Storbritannia for å fortsette arbeidet med ham der. På Osbournes nettside står at at Iommi viser tegn til bedring, og at han gleder seg til å komme ut på veien igjen.

Likevel holder ikke helsa til å gjennomføre en hel turné. Men for å ikke skuffe fansen vil Black Sabbath-konsertene erstattes med Ozzy Osbourne og venner de planlagte datoene.

Ifølge nettsida er dette første gang Ozzy tar med venner på scena, og konsertene vil ha en «special guest». Geezler Butler fra Black Sabbath vil blant annet opptre sammen med Osbourne.

Ifølge nettsida er det altså Ozzy with friends som skal spille i Oslo Spektrum torsdag den 31. mai, og ikke Black Sabbath med originalbesetning.