Black Sabbath

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rockens mørke fyrster steg opp fra en kjeller i Birmingham, England, i 1969, med besetningen Tony Iommi (f. 1948), John «Ozzy» Osbourne (f. 1948), Terry «Geezer» Butler (f. 1949) og Bill Ward (f. 1948). Har siden spredt angst og beven med sin urtunge, klassiske dommedagsrock. Flørtet med satan-symboler og lagde verdens mest dystre gitar-riff. Betraktes som skaperne av heavy metal-sjangeren med album som «Black Sabbath», «Paranoid» og «Sabbath Bloody Sabbath». De var aldri så sofistikerte som Led Zeppelin eller så catchy som Depp Purple, men heavy, mann, heavy!

Opp i gjennom årene har bandet gått gjennom den aller mest incestuøse utskiftingskarusellen i tungrockens Jurassic Park. Totalt har bandet hatt hele 10 vokalister, inkludert eks-Savoy Brown-sanger Dave Walker, eks-Rainbow-frontmann Ronnie James Dio, eks-Deep Purple-vokalist Ian Gillan (som gjestet Drammenshallen sammen med Sabbath på begynnelsen av 80-tallet), eks-Deep Purple-bassist Glenn Hughes og Rob Halford fra Judas Priest. Den eneste som har vært med hele veien er gitarist Tony Iommi.

I 1986 var bandet på sitt mest patetiske da de ga ut albumet «Seventh Star» under etiketten «Black Sabbath featuring Tony Iommi. På tross av sine riff-bragder vil Iommi aldri bli tilgitt denne ugjerningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer