Blackwater tilbake i Irak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Haliburton og Blackwater er essensen av amerikansk kapitalisme: Visepresidentens firma får skyhøy fortjeneste i Irak ved å selge bensin til overpris til US Army, som visepresidenten har sørget for å sende dit. De skal også gjenoppbygge bygninger og infrastruktur som US Army har ødelagt. Og så outsourcing av halve hæren til privat leiemorderfirmaer, som Blackwater, som ikke er bundet av Geneve-konvensjonene eller noen andre lover! Hva blir det neste? Å overlate skatteinnkrevingen til torpedoer og MC-bander?

Idiotdödaren

«Dette er ikke kun amerikansk kapitalisme! Leiesoldater finnes i mange land, og det er mange selskaper i bl.a. Europa og Asia som driver med dette. Dette er verdensomspennende, ikke bare AMERIKANSK. Vennligst kast anti-amerikanismen din i søppla.

Anders

«Disse firmaene sparer vesentlig flere liv enn de tar. Dette er ikke unggutter på 19 som blir tvunget dit, dette er folk på 25-30 som faktisk vet hva de driver med, dette er menn med familier hjemme som ser en mulighet til å gi dem en bedre hverdag, samtidig som de sikrer amerikanske liv Irak. Dette er profesjonelle soldater som VET hva de gjør og som gjør det av fri vilje og ikke fordi de må. Adakar

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer