SVARER:Amir Asgharnejad svarer på kronikken 09.01. fra kulturredaktør Kristian Meisingset i Minerva. Meisingeth mener kulturpolitikken ikke skal ha noe spesielt fokus på innvandrere.
SVARER:Amir Asgharnejad svarer på kronikken 09.01. fra kulturredaktør Kristian Meisingset i Minerva. Meisingeth mener kulturpolitikken ikke skal ha noe spesielt fokus på innvandrere.Vis mer

Blaffen og minoriteten

- Jeg har en drøm om å en dag se en gjeng somaliere framføre Svanesjøen på taket av operaen en varm sommerdag, skriver artikkelfortatteren.

Hei, hva skjer mann? Du som skrev «Gi blaffen i minoritetene». Her om dagen satt jeg på do og kjedet meg noe sinnsykt. Jeg hadde heldigvis vært i butikken og husket å plukke med meg et par blomster og en avis. Dagbladet heter denne avisen, og er veldig populær i Norge. Mens jeg satt på do, og ikke kjedet meg, kom jeg over en kronikk, som het «Gi blaffen i minoritetene».

Jeg likte hvordan du brukte ordet blaffen, blaffen ser så morsomt ut på trykk, og det er utrolig norsk. Også la du det opp mot ordet minoriteter, et ord som i Norge vanligvis blir assosiert med innvandrere. Dette måtte jeg lese, tenkte jeg. Hva kan det handle om?

Så jeg leste og leste og leste og leste. Ikke ta dette personlig, men det var et utrolig langt og kjedelig innlegg. Et lite øyeblikk tenkte jeg, jeg hadde hatt det bedre uten avis, men jeg skumma gjennom kronikken da, og tenkte det var noen ting der som det var morsomt å si noe om.

Som for eksempel: «Det vi bør frykte, og jo faktisk frykter, når det gjelder innvandring, er utviklingen av en permanent økonomisk og sosial underklasse.» Hm. Er det ikke sånn at det vi frykter mest med innvandring er at de skal komme hit voldta, drepe og spise opp alle barna våre, før de går og blir selvmordsbomber i Vigelandsparken?

Jeg er enig, det er ikke noe problem om innvandrerne holder seg til sitt og det de kan best. Men det et er litt som Special Olympics. Jeg har en drøm om å en dag se en gjeng somaliere framføre Svanesjøen på taket av operaen en varm sommerdag.

Når det gjelder å få innpass innenfor forskjellige posisjoner i kulturlivet, så er det sant at det er vanskelig for de fleste, men det er vanskeligere for Kunstneren Mahmoud Banglerud fra Mortensrud, som har en ukjent far som heter Jangul Jangelri Banglerud, som jobber svart med å vaske klærne til naboen, enn det er for Kunstneren Sonja som gifta seg med en som heter Harald som hadde en pappa som het Olav.

En ting til jeg er enig med deg i, er at ingen burde rekrutteres til noe fordi de er minorietet eller potet, men fordi de er interessert (rim kalles det). Men hvem lurer vi egentlig? Minoriteter er jo ikke interessert i finkultur, for de har ikke noe forhold til det. Kanskje fordi finkultur er litt for fint. For meg virker finkultur som en slags kjedelig straff ingen egentlig er interessert i, men noe som noen ble tvunget inn i av sine tørre besteforeldre. Så hvorfor skal innvandrerne få lov til å slippe unna? Det er urettferdig mot alle de andre syns jeg.

En siste ting: du kaller alt dette for positiv diskriminering. Dette syns jeg ikke er positiv diskriminering. Positiv diskriminering er når du forteller noen at de er stygge og feite, også går de og trener og tar plastisk operasjon så de både blir tynne og pene. Alt dette er bare litt politisk korrekt, det er bare dét det er. Det er guilty of being white, som for så vidt er en Minor Threat-sang. Minor Threat var et punk hardcore band fra 1980-tallet, og minor threat betyr liten trussel og høres litt ut som minoritet. Det kalles fun fact. Fred.