KLIMA: Det er smått ubegripelig at SV, av alle, skal kritisere at jeg oppfordrer til å velge klimavennlig, skriver innsenderen. Foto:Shutterstock / NTB Scanpix
KLIMA: Det er smått ubegripelig at SV, av alle, skal kritisere at jeg oppfordrer til å velge klimavennlig, skriver innsenderen. Foto:Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Debatt: Klimautslipp

Blågrønn regjering leverer på klima

Klimautslippene i Norge reduseres mer med vår regjering enn de gjorde da SV satt med makten. Faktisk går de mer ned nå enn det SV gikk til valg på å gjennomføre.

Meninger

SVs Lars Haltbrekken avla meg en visitt i Dagbladet 6.11. Summa summarum prøver SV å bortforklare regjeringens vellykkede klimakutt i transportsektoren. Klimautslippene i Norge reduseres mer med vår regjering enn de gjorde da SV satt med makten. Faktisk går de mer ned nå enn det SV gikk til valg på å gjennomføre. Jeg skjønner at dette er pinlig for Haltbrekken.

Halvparten av alle solgte biler i september var fossilfrie, og de gjenværende fossile bilene kjører på mer klimavennlig drivstoff enn før. Utslippstallene bekrefter det vi allerede vet, nemlig at blågrønn klimapolitikk fungerer. Alle partier ønsker å redusere bruken av palmeolje, noe som krever større tilgang på avansert biodrivstoff. Da trenger vi politikere som gir forutsigbare rammevilkår. SV fjernet dessverre avgiftsfritaket for biodrivstoff. Det stoppet all utvikling. Vi fjernet avgiften. Nå ser vi en rekke spennende planer for økt produksjon flere steder i landet, og bransjen antyder at produksjonen kan være opp mot 300 millioner liter om få år. Det hadde aldri vært mulig med SVs feilslåtte avgiftspolitikk.

Vi bruker politikken til å skape nye grønne markeder, på samme måte som vi har gjort for elbilene.

Flere forbrukere er opptatt av å velge klimavennlig. Forbrukerne har gode muligheter for å påvirke leverandørene av drivstoff. Det er smått ubegripelig at SV, av alle, skal kritisere at jeg oppfordrer til å velge klimavennlig. Viktige klimatiltak må selvsagt vedtas av politikerne. Samtidig må vi bidra til å skape bevissthet om hvilke valg enkeltmennesker kan ta. Det er også en del av løsningen.

Bruken av avansert biodrivstoff har økt under vår regjering. Dette lyktes aldri SV med.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.