Blair Witch 2 hypes igjen

«The Blair Witch Project» begynte som en liten amerikansk billig produksjon, og ble en av de mest suksessrike filmene i 1999. Produsentene takker jungeltelegrafen og internett. Nå er hypen for film nummer to godt i gang.

Det hele begynte med et rykte. Et rykte om et nettsted om en virkelig heks. Om heksen i Blair skogen, nord i Maryland, USA.

Legenden om heksen er forsåvidt virkelig nok, og det er her det geniale i hele filmprosjektet kommer frem. På nettstedet til filmen har filmskaperne bygd opp hele heksemytologien fra bunnen av, med nøyaktige årstall, stedsbeskrivelser, navn og en unik kultbok om legenden. I det hele tatt er nettstedet laget for å føre oss bak lyset - få oss til å tro på filmen.

Fiksjon versus virkelighet

I 1994 forsvant det tre ungdommer i Blair Witch skogen - i følge nettstedet. Nettstedet bringer til og med intervjuer med foreldrene til ungdommene som er forsvunnet, forskere og privat detektiver utaler seg også om mysteriet. Alt for å gi myten liv og et snev av realisme. Det var mange som gikk fem på.

Filmen, med sin lettere dokumentariske stil og håndholdte kamera, lurte flere til å tro at dette faktisk hadde skjedd. Kanskje har det skjedd mystiske ting i Blair-skogen, hva vet vi? Filmen derimot er fiksjon fra begynnelse til slutt! Det er likevel ikke tvil om at det er et brilliant markedsføringshype. Det viser også at internett ikke lenger er et leketøy, men en kommunikasjonskanal flere og flere tar i bruk.

Blair Witch 2

For litt siden åpnet Artisan et teaser nettsted for film nummer to. I følge ryktene er det forventet av filmen skal ha premiere i USA i høst. Spørsmålet alle stiller seg er om de greier å komme på høyde med forgjengeren. I et intervju med Entertainment Online sier regissør Joe Berlinger, at film nummer to kommer til å bevege seg i en helt annen retning. Poenget er at heksen kan være virkelig. Om hun eksisterer i virkeligheten eller inne i folks hode er vel hovedpoenget i heksefilm nummer to, sier Berlinger til Entertainment Tonight.

En kryptisk tekst som hinter om uante, overnaturlige og mørke krefter er alt som befinner seg på wesiden foreløpig... så får vi se om hypen rundt filmen blir like stor og skremmende denne gangen!

Eksterne Lenker

«The Blair Witch Project»

«Blair Witch 2»

Enterianmnet Tonight

SKREMT: Heather Donahue snur skremt kamera mot seg selv
HEKSERI: Joshua Leonard jaker på hekser med kamera som våpen i «The Blair Witch Project»