Blåkald kjøttkrok

«Perdido, Perdido..» er Norges 13. beste krimroman.

PÅ 13. PLASS: Olav Angell har skrevet Norges 13. beste krimroman, mener Dagbladets jury. Foto: TOM MARTINSEN
PÅ 13. PLASS: Olav Angell har skrevet Norges 13. beste krimroman, mener Dagbladets jury. Foto: TOM MARTINSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Olav Angell er ikke bare en fremragende oversetter og kongenial gjendikter - «Ulysses» og «Mason & Dixon» av åndsbrødrene Joyce & Pynchon samt moderne klassikere som «Naken lunsj», «Hyl» og andre dikt, «På kjøret», «Vivisektoren», «Ørretfiske i Amerika» og «Dagene styrtet av sted som ville hester over alle hauger» utgjør bare en brøkdel av porteføljen hans.

Han er også en smakssikker formidler av fremmed poesi - antologien «Døden på undergrunnen» og enmannstidsskriftet POETICA ruver i landskapet - og en beleven jazzambassadør som sammen med Jan Erik Vold og Einar Økland riffet Jazz i Norge.

Tilfeldigheter Men Olav Angell er også en unik forfatter med et særdeles brett register og en helt egen tone. Blant mine favoritter er de fine Oslo-romanene «SkumringMidnattDemring», det finkornete portrettalbumet «Snapshots» og en 34 år ung kriminalroman som ikke likner noen annen jeg har lest, «Perdido, Perdido..».

Tre av mine beste leseopplevelser skyldes tilfeldigheter. «Bokserens blod» av Nils Yttri lå gjenglemt på en sommerhett trapp, Ola Bauers trøkk seksten «Rosapenna» fikk jeg kastet etter meg og «Perdido, Perdido..» fant jeg i en frakkelomme i grålysningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer