Blake blånekter

LOS ANGELES (Dagbladet): Skuespiller Robert Blake (68) nekter fortsatt for at han drepte sin kone, selv om den tidligere tv-detektiven har viklet seg inn i et drama som minner stadig mer om O.J. Simpson-saken. Nå krever han å bli satt fri.

Siden Blake ble arrestert 18. april, er det kommet ut nye detaljer rundt skuespilleren og det merkelige ekteskapet han hadde med Bonny Lee Bakley. Lite taler til fordel for Blake, som LAPD mener regelrett henrettet sin kone etter en middag på restauranten Vitello's i Studio City i Nord-Hollywood 4. mai i fjor.

Etter å ha skutt henne i hodet, kastet han fra seg pistolen i en søppelcontainer like ved, mener påtalemyndigheten. Det antatte drapsvåpenet vil bli et viktig bevis i saken mot Blake.

Politiet holder kortene uvanlig tett, fordi de er livredde for å gjøre de samme tabbene som under skandalesaken mot O.J. Simpson, 90-tallets mest omtalte drapssak i USA. Etter elleve måneders intens etterforskning skal politiet sitte på sterke bevis mot hovedpersonen i tv-serien «Baretta», som hadde stor suksess på tv på 70- og 80-tallet.

- Har motiv

Selv om både Blake og hans livvakt EarleCaldwell har erklært seg ikke skyldige, innrømmer hans advokat, Harland Braun, at Blake kan sies å ha hatt et motiv for å drepe Bakley, som han hadde den snart to år gamle datteren Rose med.

- Han giftet seg med noen han ikke elsket, men han var villig til å holde ut for å ta vare på sin datter og ikke la barnet vokse opp i fordervelse, sier Blakes advokat - og støtter dermed også politiets hovedteori.

Fri mot kausjon

Blake kan ikke løslates mot kausjon, men hans advokat vil kreve dette i retten denne uka.

Hans livvakt Earle Caldwell ble derimot løslatt etter at Blake skaffet til veie én million dollar i kausjon fredag. Blakes advokat sier at det ikke er noe mer dramatisk enn at «Blake følte ansvar for sin venn og livvakt». Flere mener Blake gjør alt for at Caldwells munn forblir lukket.

Det eneste lyspunktet for Blake nå er at politiet ikke vil kreve dødsstraff for skuespilleren.