Blakke popstars

I går våknet de opp til terningkast to i Dagbladet. Men Cape, kjent fra TV3s «Popstars», viste ingen tegn til ytre skader da de i går sendte debutplata ut i verden. Nå skal det blakke bandet gjøre Messe-Norge utrygt i månedsvis.

De fikk selve drømmestarten med ukentlig, massiv eksponering i TV3-serien «Popstars». Med debutalbumet «Capability», og uten tv-hjelp, er det nå eksamenstid for Cape. Ifølge Dagbladets anmelder i går er det blitt «ikke bestått». «Blek kopi av utenlandske popfabrikker», var konklusjonen som fikk følge av en terning med to prikker.

Kjapt album

De fem medlemmene i Cape var på ingen måte utslåtte etter mottakelsen i Dagbladet.

- Dette er hva vi venter oss. Den type musikk vi lager blir sjelden godt mottatt av anmelderne. Vi gledet oss i stedet over at anmelderen skrev at vi synger bedre enn de fleste i denne bransjen.

Det siste halvåret har vært hektisk for Cape. De møttes for første gang 15. januar for å bo sammen og for å bli et popband i beste sendetid. «Popstars» ble avsluttet med at de varmet opp for Westlife i Vallhall 22. april. Samarbeidet ble til tre singler, men plateselskapet ville ha mer. Og nå er «Capability» her. Albumet er blitt til i sputnik-fart.

- I studio brukte vi 16 dager. Både vi og produsentene er veldig travelt opptatt, og vi hadde rett og slett ikke tid til mer. Dessuten mener vi det er viktig å komme med et album så snart etter tv-serien for å bevare interessen blant folk.

Ifølge undersøkelser har kjernegruppa til bandet vært fra sju år og oppover. Cape legger ikke skjul på at de ønsker å komme seg ut av barnehagen, og vil jobbe mot målgruppa 13- 14 år og opp til 30. Fram til september har de 60- 70 jobber rundt om i landet, hvori opptatt speidertreff, Hallingmarken, Jessheimdagene og andre scener.

Band på bånd

Men verken tv-serien eller et singelsalg på 18000 av «Tic Tac» har gjort dem rike. De reiser derfor ut uten egne musikere i starten og har musikken på bånd. De har ikke råd til band ennå. Men for all del, de synger så absolutt selv.

- Vi kan love publikum et skikkelig show, sier medlemmene i Cape.

ALBUMKLARE: Cape fra TV3s «Popstars».