Blanchett som horete mamma

Cate Blanchett har mange ansikter. Hun går fra å spille alvedronning i «Ringenes Herre» til å selger barna sine til prostitusjon i ny film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Cate Blanchett slår seg sammen med teamet bak «Elizabeth» i sin nye film «Shipping News». Filmen er basert på Annie Proulx' roman med samme navn, som vant Pulitzer-prisen i 1994.

«Shipping News» handler om en mann spilt av Kevin Spacey som forsøker å få et normalt liv igjen etter en skilsmisse. Hans ekskone rømmer og selger deres to barn til prostitusjon. Cate Blanchett har påtatt seg den ubehagelige rollen som Spaceys ekskone, Petal Bear.

Filmen er et samarbeidsprosjekt mellom Miramax og Columbia Pictures, og blir deres andre store litterære adaptasjon. Den første filmen var «All the Pretty Horses» for regissør Billy Bob Thornton. Produsentene håper å komme igang med innspillingen før den varslede streiken lammer filmbyen i sommer.

Alvedronning

Cate Blanchett ble verdenskjent for sin tolkning av dronning Elizabeth I i storfilmen «Elizabeth», en rolle hun vant Golden Globe for. Hun er nettopp ferdig med innspillingen av «Ringenes Herre» for Peter Jackson.

Blanchett spiller alvedronningen Galadriel, en av tre store kvinneroller i en film dominert av menn. Den australske skuespilleren hadde ikke et spesielt forhold til J.R.R. Tolkiens magiske verden før hun begynte innspillingen.

- Jeg hadde lest «Hobbiten» tidligere, men ikke «Ringenes Herre». Men jeg er fullstendig klar over at denne boken er elsket av mange, sier Cate Blanchett til E!Online. - Er det noen som kan gjenskape Tolkiens magiske verden, er det Peter Jackson. Alle eventyr har et mørke rundt seg. «Ringenes Herre» handler om urkreftene i dype av menneskesjelen og ikke bare det fantastiske. Derfor tror jeg Jackson, som har en fot plantet i splatter- og gore genren, kommer til å gjøre en fantastisk jobb, fortsetter hun.

Og Blanchett har ingen problemer med å være én kvinne blant mange menn.

- Ikke når man får spille Galadriel! Alvenes åndelige makt er så intens. Galadriel trenger ikke å vise frem sin makt, hennes makt er stille - hun er som moder jord. Men hun kan være farlig for sine fiender, for hun er jo også en bærer av Ringen. Det var en stor utfordring å spille henne. Det er jo så få kvinner i filmen at man ønsker å fremheve de får som er der, sier Blanchett.

En av de andre viktige kvinnerollene i «Ringenes Herre», Arwen, blir spilt av Liv Tyler.

Synsk

Vi må vente lenge på å få se alvedronningen Galadriel da filmen har premihre til jul. I mellomtiden er Blanchett aktuell i den overnaturlige thrilleren «The Gift» mot blant andre Keanu Reeves og Hilary Swank.

Her spiller Blanchett unge Annie Wilson som har en spesiell gave. Hun kan se inn i fremtiden, noe som viser seg kan være både en velsignelse og forbannelse. Hun blir innkalt av FBI for å løse en mystisk mordsak.

Hun skal også spille i «Charlotte Gray», om en ung sykepleier som drar bak fiendens linjer under andre verdenskrig for å redde ut kjæresten sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer