Bland X-Files, Fargo og Professor Layton med skumle smånisser

... og du får herlige «Puzzle Agent».

||| I amerikanernes øyne er nok vi nordmenn ganske rare. Men åpenbart ikke så rare som de som er av norsk herkomst, og som nå gjerne bor i stater som Minnesota og North Dakota - se bare på særingene som satte preg på filmen «Fargo».

Stort bedre er det ikke i det ferske puslespillet «Puzzle Agent» fra Telltale Games, utviklerne av blant annet «Sam & Max»- og «Tales of Monkey Island»-episodespillene.

Her inntar du rollen som Nelson Tethers, agent ved US Department of Puzzle Research.

Som en puslespillenes Fox Mulder må han ut i felten for å undersøke en hendelse ved viskelærfabrikken i Scoggins, Minnesota - det er midt i norwenglish-land, og selvfølgelig er ikke alt som det skal være. Ganske snart dukker nemlig smånissene opp ...

1

Til Tethers fordel er befolkningen i Scoggings svært glad i puslespill, akkurat slik vi er vant til fra «Professor Layton»-spillene.

Overalt venter en eller form for puslespill, og det er kun ved å løse disse at du kan komme til bunns i mysteriet som trekker veksler på alt fra «Fargo» til «X-Files».

Oppgavene er i likhet med resten av spillet stort sett underholdende. Selv om de aldri blir ekstremt tøffe, kan du til tider få vridd hjernen skikkelig - et fiffig hintsystem er på plass om det skulle bli for vanskelig.

Toppen av kransekaka er den distinkte stilen til spillet, signert spill- og animasjonsartisten Graham Annables. Det hele er pent, engasjerende, snodig, underholdende - og ikke minst forlokkende billig.

Bland X-Files, Fargo og Professor Layton med skumle smånisser

«Puzzle Agent» er første spill ute i Telltale Games pilot-satsing, der de tester ut nye spillkonsepter på markedet. Om dette spillet gjør det bra, er det med andre ord duket for mer av det samme - noe jeg krysser fingrene for at skjer.

«Puzzle Agents» kan i løpet av kvelden kjøpes lastes ned fra Telltales hjemmesider, eller etterhvert via nettbutikkene til Apple og Wii.