TV-anmeldelse: «Handlingens menn»

Blander salt og søtt, harde og myke verdier, action og melodrama

NRKs nye lørdagsunderholdning leverer innenfor døra.

Handlingens menn (1:8) Premiere
Handlingens menn (1:8) Premiere Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Sånn er det ikke alltid, men det er også sånn», oppsummerer Nils avslutningsinnslaget der han og reisekompis Ronny danser blant smilende mennesker i slummen i Manila. Reiseprogrammet «Handlingens menn» – et variert «walkshow» med Nils og Ronny, sendt «direkte» fra et kraftverk i hjembyen Hønefoss – viser gjennomgående hvordan verden er «også sånn», og at det går an samtidig å være både anstendig, alvorlig – og artig.

All slags folk

Etter en vignett med smilende mennesker fra hele verden, som ser i kamera og ønsker velkommen, forteller Nils i kraftverket at programmet «bringer resten av verden inn i stua di» gjennom hva Ronny deretter omtaler som «relativt halsbrekkende prosjekter», alt for å «vise at verden kanskje ikke er fullt så farlig som mange dessverre ser ut til å tro i dag». De ønsker fra den brede lørdagsflaten på NRK å nå «all slags folk», om du foretrekker lakksko eller kjeledress. Jeg tror de kan lykkes, særlig på grunn av sin folkelighet og milde mannlighet.

Nils og Ronny, mest kjent for programserien Walkabout, har røket og reist i nær to tiår på rikskringkastingens og skattebetalernes regning. Og de er definitivt blant dem som gir mest tilbake. Lik en uhøytidelig, hjemmesnekret tv-aksjon iblandet en neve Påskenøtter, kombinerer «Handlingens menn» salt og søtt, harde og myke verdier, action og melodrama, bilgass og omfavnelser – i et program for hele familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer