- Blant de vakreste Bond-pikene

James Bond-fans minnes Julie Ege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Julie Ege har vært med i en lang rekke filmer, men vil nok huskes aller best som Bond-pike i «On Her Majesty\'s Secret Service» (1969).

John Berge, redaktør i Release.no og Jamesbond.no, mener Ege skilte seg ut.

- På den tida brukte de stort sett modeller som Bond-piker, noe Ege også var et eksempel på. Hun var blant de aller vakreste i den filmen, sier Berge til Dagbladet.no.

Ege spilte en av dødsenglene, som hadde blitt hjernevasket av James Bonds erkefiende Blofeld.

Berge forteller at mange av de tidligere Bond-jentene har gjort gode penger i etterkant på å reise rundt og signere autografer.

Han har imidlertid inntrykk av at Ege ikke ønsket å profilere seg som Bond-pike i all ettertid.

- Hun virket litt lei, og var nok også litt skuffet siden hun ikke hadde noen replikk i filmen. Jeg prøvde å få henne med på James Bond-arrangementer, men da takket hun alltid høflig nei, forteller Berge.

Til Dagbladet ga Ege også uttrykk for at hun mente innsatsen i filmen ikke var noe å snakke om.

BOND-PIKE: Julie Ege var Norges eneste Bond-pike. I «On Her Majesty\'s Secret Service» spilte hun «The scandinavian girl». Foto: FRA FILMEN
BOND-PIKE: Julie Ege var Norges eneste Bond-pike. I «On Her Majesty\'s Secret Service» spilte hun «The scandinavian girl». Foto: FRA FILMEN Vis mer

- Verdens minste rolle, men det er visst ikke så nøye, så lenge det er James Bond, sa hun i et intervju med Magasinet i oktober 2002.  

Her hevdet også Ege at hun ikke var noe naturlig skuespillertalent.

- Jeg hadde ingen skuespillererfaring, lav selvtillit og klarte så vidt det var å holde nervene i sjakk under opptakene. Jeg hadde innsett at jeg aldri ville bli fantastisk god på lerretet, men jeg gjorde alltid mitt beste, og fikk adrenalinkick av å stå foran kamera. Ventingen derimot, var utrolig kjedelig. Jeg har heklet en god del sengetepper på ulike filmopptak.

Se traileren til filmen her:

- Blant de vakreste Bond-pikene
- Blant de vakreste Bond-pikene
MANGE NÆRBILDER: Men Ege hadde ingen replikker i Bond-filmen.
BRUKTE ALDRI BOND-STATUSEN: Ege var litt lei av Bond-snakket. Her er hun imidlertid på vei inn til premieren av «Die Another Day» i 2003.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer