Blant disse Hollywood-stjernene finner man to Oscar-nominerte nordmenn

Hvor er Morten Tyldum og Torill Kove?

PÅ OSCAR-LUNSJ: Her er de fleste av årets Oscar-nominerte samlet på et brett. Hvis man ser godt etter, finner man «The Imitation Game»-regissør Morten Tyldum til venstre i nest bakerste rekke - ved siden av Oprah Winfrey. Også Torill Kove, som er nominert i kategorien beste animerte kortfilm, var til stede. Foto NTB Scanpix
PÅ OSCAR-LUNSJ: Her er de fleste av årets Oscar-nominerte samlet på et brett. Hvis man ser godt etter, finner man «The Imitation Game»-regissør Morten Tyldum til venstre i nest bakerste rekke - ved siden av Oprah Winfrey. Også Torill Kove, som er nominert i kategorien beste animerte kortfilm, var til stede. Foto NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste av årets Oscar-nominerte spiste i går lunsj sammen på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles.

Blant dem fant man selvfølgelig også regissøren bak den åtte ganger Oscar-nominerte filmen «The Imitation Game», norske Morten Tyldum (47).

Også Torill Kove, som er nominert i kategorien beste animerte kortfilm, var til stede.

Tyldum har et voldsomt program inn mot selve Oscar-dagen, og fløy ifølge nettstedet Variety hjem til Los Angeles fra New York, hvor han hadde stilt opp på et menneserettighetsarrangement for å tale Alan Turings sak, tidlig i går for å rekke lunsjen.

Jobbrelatert fravær «The Imitation Game»- hovedrolleinnehaver Benedict Cumberbatch, som gestalter rollen som det avdøde datageniet Alan Turing, var imidlertid i London og jobbet med en ny film.

Nye arbeidsoppgaver gjorde også at «Birdman»-regissør Alejandro González Iñárritu og «The Grand Budapest Hotel»-regissør Wes Anderson ikke hadde anledning til å stille, men ellers var det et stort stjernelag som hadde samlet seg på Beverly Hilton Hotel.

Applausmåling Både Clint Eastwood, Bradley Cooper, Richard Linklater, Emma Stone, Patricia Arquette, Eddie Redmayne, Steve Carell, Michael Keaton, Marion Cotillard hadde tatt på seg finstasen for anledningen.

Etter lunsjen ble det tatt bilde av alle de nominerte sammen, og hver og en ble ropt opp på podiet. Ifølge Variety var det Michael Keaton, Eddie Redmayne og Robert Duvall som høstet den desidert kraftigste applausen.

- Hvis noen får mye applaus, så kan det bety noe, sier Scott Feinberg i The Hollywood Reporter til USA Today.

Det spås at det kommer til å bli et bikkjeslagsmål mellom Michael Keaton («Birdman») og Eddie Redmayne («The Theory of Everything») om Oscar-statuetten i kategorien for beste mannlige hovedrolle. Keaton har hele tiden vært en stor favoritt, men det var Redmayne som hentet hjem den samme prisen under årets Golden Globe.

Selve Oscar-utdelingen finner sted i Dolby Theatre den 22. februar, og blir sendt live i 225 land. I Norge er det TV6 som sender showet.

EN NÆRMERE KIKK: Her er Morten Tyldum i sentrum. Foto: NTB Scanpix
EN NÆRMERE KIKK: Her er Morten Tyldum i sentrum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer