Blant verdens 40 beste

Sondre Lerche er inne på GQs liste over det 21. århundrets 40 beste skiver, sammen med blant andre Bob Dylan, Eminem og Radiohead.

- Det er påfallende mange av platene på denne lista jeg selv har et godt forhold til. Det er veldig flott å få være med på samme liste som N.E.R.D., Beck og Flaming Lips. Og det er ikke rangert heller, så jeg blir omtalt på like fot med de andre, sier en opprømt Sondre Lerche (21) til Dagbladet.

- Bra på CV-en

Lerches tålmodige arbeid med å bygge seg opp som artist i USA blir åpenbart lagt merke til. Lista den amerikanske utgaven av livsstilsmannebladet GQ har listet opp i sitt oktobernummer, plasserer Sondre Lerches debutalbum «Faces Down» i sensasjonelt godt selskap:

Under overskriften «De 40 beste albumene fra det 21. århundre» finner vi Lerche-debuten i selskap med de seineste utgivelsene til artister som Beck, Bob Dylan, Missy Elliott, 50 Cent, Flaming Lips og Queens Of The Stone Age.

- Jeg vet ikke hvor stort opplag dette bladet har, men det kan nok åpne ytterligere noen dører for meg i USA. Og så ser det jo bra ut på CV-en, mener Sondre.

Fortsatt 19

«Faces Down» ble gitt ut i Norge i 2001, og kom i amerikansk og engelsk utgave i fjor. I USA har «Faces Down» solgt cirka 50000 eksemplarer. Lerche, som stadig omtales som 19-åring i amerikanske medier til tross for at han nylig fylte 21, legger ut på sin første headliner-turné i USA 14. november.

- Det blir fint å avslutte denne «Faces Down»-runden i soloformatet, bare med lengre konserter. Men når neste plate kommer, vil jeg ha med meg bandet over til USA, sier Sondre Lerche.

BRA PR: Sondre Lerche blir lagt merke til i USA. I oktobernummeret av amerikanske GQ vies en helside til Bergen-gutten.