Abid Raja:

Blar opp for å redde festivalene

Kulturminister Abid Raja setter 350 millioner for å redde festivalsommeren.

NYE KRISEPAKKER: Kulturminister Abid Raja (V) lover nye krisepakker til kulturlivet. I tillegg har han satt av 350 millioner til festivalsommeren. Foto: Kyrre Lien / NTB
NYE KRISEPAKKER: Kulturminister Abid Raja (V) lover nye krisepakker til kulturlivet. I tillegg har han satt av 350 millioner til festivalsommeren. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kulturminister Abid Raja (V) setter av 350 millioner kroner som skal gå til å skape sikkerhet for festivalarrangører og andre kulturaktører i sommer.

Raja understreker at beløpet kan bli justert og økt ut ifra hva som blir de gjeldende tiltakene i sommer.

- Men vi vet det kommer til å koste. Det tror jeg vi kan være sikre på, sa Raja da han presenterte tiltaket under et innspillsmøte med kultursektoren.

Derfor setter regjeringen allerede nå av 350 millioner kroner til kultursommeren i den krisepakken som legges fram fredag. Hvordan pengene skal brukes er ennå ikke bestemt. Summen skal fungere som et sikkerhetsnett for festivalene.

- Det endelige beløpet vil bli klart når vi vet hva de endelige tiltakene er, sier kulturministeren.

- Gode signaler

I forrige uke ble det kjent at den britiske festivalen Glastonbury skulle avlyses. Tone Østerdal, daglig leder i Norsk konsertarrangører, mente avlysningen kunne få ringvirkninger for norske festivaler.

- Derfor haster det med å få myndighetene i tale om hvordan vi skal kunne vende tilbake til store arrangementer, og hvilke krisetiltak som vil finnes dersom det ikke blir mulig å gjennomføre med full kapasitet, sa hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer