TV: Melodi Grand Prix på NRK

Blåsemafian videre i Grand Prix

Vant første delfinale.

GIKK VIDERE: Blåsemafian feat. Hazel (Caroline Teigen) gikk videre fra den første delfinalen til finalen i Melodi Grand Prix. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK
GIKK VIDERE: Blåsemafian feat. Hazel (Caroline Teigen) gikk videre fra den første delfinalen til finalen i Melodi Grand Prix. Alle foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: I fem delfinaler og en «siste sjanse»-sending skal NRK presentere - og seerne plukke ut - de tolv artistene som skal få sjansen i den nasjonale Grand Prix-finalen lørdag 20. februar. I kveld ble to forhåndskvalifiserte bidrag og fire «utfordrere» presentert fra H3 på Forebu rett utenfor Oslo, og det var Blåsemafian feat. Hazel som gikk videre til finalen.

Til sammen 26 sanger deltar, og det er det høyeste antallet i konkurransens historie. Vinneren av en gullduell i kveld går videre til finalen. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

Blåsemafian videre i Grand Prix

Stina Talling: «Elevate» (Bård Mathias Bonsaksen, Hilda Stenmalm, Stina Talling, Eirik Hella, Monika Engeseth)

Kveldens yngste åpner hele showet. 17 år gamle Stina er en «youtuber» med millioner av avspillinger bak seg. Hun har gitt ut flere norskspråklige låter, ikke minst «BlimE»-låten. men synger på engelsk når hun prøver seg i MGP for første gang.

Bergenseren presenterer en ganske ordinær og veldig typisk Grand Prix-ballade. Stina gjør ikke mange feil, men stemmen blir noe anonym og drukner litt. Det samme gjelder låten. Jeg venter på et brudd, men det kommer ikke. Det spørs om denne flyter ut i røyk i konkurranse med veteranen Beady Belle.

Blåsemafian videre i Grand Prix

Beady Belle: «Playing With Fire» (Beady Belle)

Beate Lech (46) har gitt ut åtte album i eget navn, og gjorde seg bemerket i «Stjernekamp» høsten 2019. Her flørter hun både med R&B og elektronika.

Beate er en vokalist med jazzbakgrunn som vanligvis har stålkontroll, men her blir det nølende i starten. Hun sliter litt med å finne momentum, men tar seg inn. LIkevel er dette en låt som aldri fester seg helt. Den blir i i overkant masete, og dermed måtte hun se seg slått av ungdommen. Stina gikk videre til gullduellen.

Blåsemafian videre i Grand Prix

Keiino: «Monument» (Tom Hugo Hermansen, Alexander Nyborg Olsson, Fred Buljo, Alexandra Rotan og Rüdiger Schramm - forhåndskvalifisert til finalen)

Keiino fikk flest publikumsstemmer i den internasjonale finalen for to år siden med «Spirit in the Sky», og prøver seg igjen med en låt som også kominerer pop og joik. Og her er det rett på joiken, før Alexandra Rotan tar hovedrollen.

Joiken har fått en mer sentral plass i årets bidrag, og Fred Buljo gjør mer enn å gjenta seg sjøl. Det er noe stivt over hele opptredenen, men dette er likevel kveldens beste bidrag så langt. Og Keiino har ingen ting å forsvare nå, siden de går direkte til finalen. Så gjenstår det å se om dette blir et nytt monument i Grand Prix-historien.

Blåsemafian videre i Grand Prix

Jorn: «Faith Bloody Faith» (Åge Sten Nilsen, Jørn Lande, Eirik Renton, Kjell Åge Karlsen)

Jørn Lande (52) er en veteran – og størrelse - innenfor norsk og internasjonal tungrock, men utenfor miljøet er han nok fortsatt best kjent som stemmen fra fotballsangen «Alt for Norge» fra 1994. Det er også en slags skjebne. Kanskje er det derfor han stiller i MGP, som i mange år nå har vært åpen for denne sjangeren.

Åge Sten NIlsen har bidratt til låten, og den smaker unektelig litt WigWam. Har det noe i Grand Prix å gjøre? Vel, her har vi ihvertall en som kan faget. Inimellom får dette riktignok et slags parodiens slør over seg, men sånn har det lett for å bli når denne sjangeren skal vise seg fram. Og kanskje er det rett og slett dette MGP trenger!

Blåsemafian videre i Grand Prix

Blåsemafian feat. Hazel: «Let Loose» (Jørgen Lund Karlsen, Sigurd Evensen, Stig Espen Hundsnes, Benjamin Sefring, Caroline Teigen)

Den «ufarlige» mafiaen bestående av Sigurd Evensen (27), Stig Espen Hundsnes (32) og Jørgen Lund Karlsen (27) har fått hjelp av vokalist Caroline Teigen alias Hazel.

De slåss litt om oppmerksomheten, og det er litt vanskelig å finne tråden. De blir liksom stående å kjempe litt imot hverandre i stedet for å jobbe sammen. Men visuelt er det morsomt. Litt show har ingen vondt av. Og korpsbevegelsen trenger all den hjelpa den kan få. Heia Korps-Norge!

Blåsemafian videre i Grand Prix

Tix: «Ut av mørket» (Andreas Haukeland - forhåndskvalifisert til finalen)

En åpenhjertig Andreas Haukeland / Tix (27) tok til tårene da han fortalte om sine personlige problemer i NRKs «Lindmo» i går kveld. Det kunne gitt ham sympatipoeng i kveld, men Tix er forhåndskvalifisert til finalen.

Hitmaskinen har fjernet seg fra de grisete russelåtene, men det betyr ikke at låtene blir verken mer spennende eller bedre. Det virker som han har studert MGP inngående og bestemt seg for å produsere en låt som kan treffe flest mulig - og irritere oss som anmelder mest mulig. Tix stiller også i kveldens mest spektakulære kostyme, pels og englevinger, og her er vi allerede på parodien. Gjør han narr av oss og MGP? Samtidig blir jeg kke overrasket om Tix gjør det bra i finalen med denne samlebåndlåten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer