KOMMENTARER

Women's march on Washington

Blåser en lang marsj i Trump

Donald Trump skryter av at han har startet en bevegelse verden ikke har sett maken til. Han kan få rett.

NASTY WOMEN: Godt over en halv million mennesker marsjerte lørdag i Washington og flere millioner over hele USA og store byer rundt om i verden i protest mot Donald Trumps varslete politikk på en rekke områder. Video: CNNVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON DC (Dagbladet):

Det begynte med en enkel post på Facebook dagen etter at Donald Trump ble valgt til president. Teresa Shook, en bestemor på Hawaii, inviterte 40 venner på Facebook til å samles i Washington under innsettelsen for å protestere. Ikke mot Trump, men for rettigheter kvinner og minoriteter har kjempet fram gjennom flere tiår, og som hun fryktet var i fare under det nye regimet.

Det var en ganske så gammeldags idé i en tid hvor manglende bekymring for den hvite heterofile manns lidelser igjen er forklaringen på at høyrepopulisme er så populært. På venstresida har de også ment at kvinner som Teresa må slutte å kjenne på sin egen livmor og tenke mer på de fortapte menn i Michigan.

Som om ikke arbeiderklassen også består av kvinner. Som om ikke bolig- og finanskrisen også rammet kvinner. Som om ikke svarte kvinner tjener 47 cent for hver dollar en hvit mann tjener.

Men som sagt, Teresa var ingen bråkmaker. Hun hadde ikke tenkt å plage andre enn sine nærmeste med sitt engasjement. Hun la seg og våknet opp til at 10000 mennesker hadde meldt seg på, og noen uker seinere marsjerte flere millioner i Cape Town, Oslo og et 60-talls byer over hele verden. I London var gatene tettpakket. I Washington samlet marsjen flere deltakere enn tilskuere til Donald Trumps innsettelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer