Blåser i Økokrim-aksjon

Styreleder i Gramart, Tore Hansen, tar det med knusende ro at Økokrim i går inntok musikerforeningens lokaler for å sikre seg bevis.

Hansen sier det vil bli uaktuelt å permittere Gramart-direktør Øivind Myhrvold selv om han nå er under full etterforskning fra Økokrim.

- I mine øyne har Øivind Myhrvold ikke gjort noe galt. For oss blir det ikke aktuelt å permittere noen. Vi har tatt grep i organisasjonen, uttaler styreleder Hansen til Dagbladet.

I går satte førstestatsadvokat Anne Mette Dyrnes i Økokrim i gang etterforskningen av Grammofonartistenes forening.

Økokrim beslagla dokumenter og harddisker i lokalene til både Gramart og vederlagsbyrået Gramo.

Bak anmeldelsen står en rekke medlemmer som mener de to Gramart-toppene har tilegnet seg penger fra foreningen på ulovlig vis. Myhrvold er blant annet anmeldt for å ha overført 775000 kroner av foreningens penger til sønnens konto.

- Pengene er en del av hans lønn, hevder fungerende styreleder Hansen, som antyder at anmeldelsen av Gramart-toppen er et resultat av et kupp fra enkeltmedlemmer. I går ettermiddag bestemte Hansen seg for å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling, slik en opprørsgruppe blant medlemmene gikk ut og krevde i Dagens Næringsliv i går.