Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Blått bryllup

NOTODDEN (Dagbladet): Marianne Aulesjord og Gard Stokland møttes over en Jägermeister på bluescruise med MS «Telemarken» for fire år siden, og i går giftet de seg samme sted. Bryllupsnatta ble tilbrakt i campingvogna.

Som ledere for henholdsvis Premenstruelle Hurpers Landsforbund og Øiebukta Øl, Blues og Blankt, var Marianne og Gard faste gjester på bluesfestivalen, og hvert år har det skjedd et eller annet viktig i livet deres under den heftige blueshelga.

I 1997 ble de sammen på ordentlig, og året etter ble datteren Sille unnfanget i semitraileren Gard og gjengen brukte som sengekammer.

I fjor ble det uoffisiell dåp i Heddalsvannet, og i år sa de ja til dommerfullmektig Jens Kristian Hansen med 70 venner som vitner om bord på MS «Telemarken». Der sørget Daniel & The Sacred Heart for en skikkelig brudeshuffle, før hele selskapet satte kursen for Tapperiet og blueskonserter hele dagen.

- Men er døra i campingvogna stor nok til at du kan bære inn bruden?

- Der har jeg kanskje et problem. Jeg håper det holder med forteltet, sier Gard (32), som sammen med Marianne (svært nær 30) er bosatt i Sem utenfor Tønsberg. Og de lover å komme tilbake neste år.

- Bare personlig dødsfall holder oss borte fra bluesfestivalen, sier Gard.

Han er for øvrig svak for den akustiske deltabluesen, mens Marianne har mest sans for seig Chicago-blues. Aner vi konturene av en ekteskapskonflikt?

SVART BRUD: Brud Marianne og brudgom Gard Stokland stilte i svart, som seg hør og bør, da de inngikk evig bluesbroderskap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media