KOMMENTARER

Blått lys for Erna

Regjeringen holder hva den lovet. Det er regjeringens problem, skriver Marie Simonsen.

BLÅTT I BLÅTT:  Siv Jensen og Erna Solberg sliter i meningsmålingene etter et år i regjering. En årsak kan være at de har feiltolket velgernes mandat.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLÅTT I BLÅTT: Siv Jensen og Erna Solberg sliter i meningsmålingene etter et år i regjering. En årsak kan være at de har feiltolket velgernes mandat. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

En ny regjerings første budsjett er vanligvis en takknemlig styrkeprøve. Noen vil alltid være skuffet over at taktskiftet ikke er tydelig og raskt nok, men som regel er i det minste egne velgere velvillig innstilt og tolker resultatet i beste mening. En lovende start, er gjerne dommen. Ikke denne gangen.

Sjelden har et statsbudsjett fått en så brutal tilbakemelding i meningsmålingene som Solberg-regjeringens første selvstendige. I løpet av dager glapp flertallet de borgerlige har hatt siden høsten 2009. Ap steg til rekordnivå og har ligget der siden.

Hva skjedde? skal Erna Solberg svare på når hun holder sin halvårlige pressekonferanse onsdag formiddag. Regjeringen leverer, vil hun si. Tidenes satsing både på samferdsel, skole og helse. Det er det riktignok ustanselig i oljelandet, men de satte pengene der de hadde lovet. Store kutt i formueskatten, var også som lovet. Trygdekutt, likeså. Hvorfor ble så mange velgere skuffet når de fikk hva de ønsket seg?

Erna Solberg har hatt en dristig forklaring i hele høst. Bare velgerne forstår hva formueskatten handler om, vil de være enig. Den tilnærmingen prøvde hun også i vårens batalje om reservasjonsretten og fikk en historisk demonstrasjon til svar, men hun har fortsatt tro på at bare velgerne blir tilstrekkelig opplyst, vil de være enig med henne. Det er kanskje derfor regjeringen satser tungt på kunnskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer