MÅTTE AVLYSE: «Åsted Valen» er Kristian Valens første nye show siden 2012. Lørdag måtte han avlyse to forestillinger i Kongsvinger på grunn av sykdom. Her fotografert i forbindelse med TV Norges høstlansering i 2014, da han var aktuell med Kanal Valen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MÅTTE AVLYSE: «Åsted Valen» er Kristian Valens første nye show siden 2012. Lørdag måtte han avlyse to forestillinger i Kongsvinger på grunn av sykdom. Her fotografert i forbindelse med TV Norges høstlansering i 2014, da han var aktuell med Kanal Valen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Ble akutt syk og måtte avlyse show: - Jeg har det helt for jævlig

Lørdag fikk komikeren streng beskjed av legen om å sette helsa først.

Komiker Kristian Valen hadde fredag to forestillinger med sitt nye show «Åsted Valen», og skulle egentlig videre til Kongsvinger for to nye forestillinger lørdag.

I stedet måtte han dra på legevakten i Oslo, og fikk streng beskjed om å avlyse lørdagens forestillinger.

Tarminfeksjon

- Det er med tungt hjerte at jeg i dag må avlyse show grunnet infeksjon. Har akkurat kommet ut fra Ullevål, og ifølge legene burde jeg holde senga nå i tre dager, skriver Valen på sin Facebook-side.

- Jeg har ligget og spydd i to døgn, og klarer i dag ikke gå, skriver han videre.

Valen forteller til VG at han har fått en tarminfeksjon, og at kroppen ikke tok opp næring.

- Jeg har det helt for jævlig. Jeg var sikker på at jeg skulle dø i morges, sier han til avisa.

- Utrolig lei meg

Det var lørdag ettermiddag at arrangøren Kongsvinger kommune fikk melding om Kristian Valens akutte sykdom, skriver lokalavisa Glåmdalen.

- Vi fikk beskjed fra Valens management om at komikeren har pådratt seg en akutt magesykdom, og at han var innlagt på sykehus, sier enhetsleder for kultur i Kongsvinger, Stig Fonås, til avisa.

Det blir likevel mulighet for å se Kristian Valens show fredag 16. november, og hvis noen ikke har mulighet den datoen kan de få refundert pengene, informerer Fonås.

- Jeg er utrolig lei meg, dette hadde jeg gledet meg så til, skriver Valen på Facebook.