Marion «Suge» Knight

Ble anklaget for drapet på Tupac. Nå skal han sone for bildrap

Rapperen slipper ut som 81-åring.

UT SOM GAMMEL MANN: Dersom Death Row Records-grunnlegeren og gangsterrapperen Marion «Suge» Knight må sone hele dommen på 28 år, slipper han ikke ut av fengsel før han er en gammel mann. Musikk og kriminalitet har vært hans løpebane. Foto: AFP / NTB Scanpix
UT SOM GAMMEL MANN: Dersom Death Row Records-grunnlegeren og gangsterrapperen Marion «Suge» Knight må sone hele dommen på 28 år, slipper han ikke ut av fengsel før han er en gammel mann. Musikk og kriminalitet har vært hans løpebane. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka ble det klart at rapmogulen Marion «Suge» Knight har inngått en avtale med påtalemyndigheten og må tilbringe 28 år i fengsel for et drap han skal ha begått for tre år siden.

Avtalen ble inngått i et rettslokale i Los Angeles bare dager før rettssaken mot Knight skulle starte.

Den 53 år gamle rapprodusenten har sittet fengslet siden januar. Han er tiltalt for drap og drapsforsøk for å ha kjørt på to menn på åpen gate i 2015, og for å stikke av fra stedet.

En av dem mistet livet, den andre fikk skader i hodet og en fot.

«Doggystyle»

Året er 1991. Tre unge artister – Tracy Lynn Curry, Ewan Ward Thomas, Marion Hugh Knight Jr. og André Romelle Young – går sammen om å starte plateselskapet Death Row Records. Knight går under artistnavnet Suge Knight. Young kaller seg Dr. Dre.

Bare et år seinere kommer Dr. Dres «The Chronic». Det selger til trippel platina, og blir seinere kåret til 90-tallets viktigste musikkutgivelse, sammen med Nirvanas «Nevermind».

Året etter gir selskapet ut debutalbumet til en relativt ukjent 21-åring.

Etter å ha fullført high school, har den unge mannen vært inn og ut av fengsel for narkotikaforseelser, de fleste for besittelse og salg av kokain. Ved siden av har han laget musikk under navnet Snoop Doggy Dogg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer