BASSIST: Musiker Gene Simmons i Kiss. Her fotografert under en konsert i Spania i sommer. Foto: NTB Scanpix
BASSIST: Musiker Gene Simmons i Kiss. Her fotografert under en konsert i Spania i sommer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kiss

Ble annonsert i natt. Kiss sier farvel

Legger ut på en siste turné.

Rockebandet Kiss har holdt på i 45 år, og har hatt flere comeback, men nå er det visstnok slutt for godt, etter en siste turné, skriver Rolling Stone.

- Alt vi har fått til og erobret over de siste fire tiåra, hadde aldri skjedd uten de millioner av mennesker over hele verden som har fylt konserthaller, arenaer og stadioner. Vi sier farvel på vår siste turne med vårt største show hittil, skriver bandet på hjemmesiden.

- Vår siste turné

Det var under en opptreden under tv-showet «America's Got Talent» onsdag kveld amerikansk tid at de slapp nyheten. De legger snart ut på landeveien med turneen «End of the Road».

- Dette blir vår siste turné, og det vil bli det mest eksplosive og største showet vi noensinne har gjort. Folk som elsker oss, kom å se. Har dere ikke sett Kiss, er tida inne, uttalte bandet fra scenen.

Ingen konsertdatoer er sluppet, men ifølge Rolling Stone skal spille over flere år. Kiss ble startet i 1973 av Paul Stanley, Gene Simmons, Peter Criss og Ace Frehley, og er et av verdens mest suksessfulle rockeband.

I 2018 består Kiss av originalmedlemmene Stanley og Simmons, og Tommy Thayer og Eric Singer.

- Ingen vil se en feit mann i tights

Da bandet besøkte Oslo Spektrum i mai i fjor, fikk Dagbladet noen minutter med gitarist Paul Stanley.

- Når folk har vært med oss i over 40 år, da har du et enormt ansvar for å leve opp til forventningene. Samtidig ser mange oss for første gang, fordi de har hørt om «Kiss-legenden», så vi må alltid overgå oss selv, uttalte Stanley.

På spørsmålet om hvordan det er å være over 60 år og fortsatt levere på scenen, svarte han følgende:

- Det er ikke lett, men gevinsten er stor. Å turnere er vel så mye en atletisk innsats som musikalsk innsats. Man må gå opp scenen å være tidløs, og det krever masse arbeid. Hjemme trener jeg tre til fire ganger i uka, og holder meg unna feit mat. Jeg er veldig glad i søtsaker, så det blir det litt av, men man kan virkelig ikke løpe rundt på scenen halvnaken dersom du ikke tar vare på deg selv.

- Ingen ønsker å se en feit mann i tights, sa Stanley.