HEMMELIG IDENTITET: Torbjørn Hille Alvøen er mannen bak Bjørn Hellfuck-maska. Vokalistens virkelige identitet var en godt bevart hemmelighet fram til februar 2010. Da avslørte VG at Alvøen var mannen bak låter som «Krabbeklo» og «Snev av anus». Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet
HEMMELIG IDENTITET: Torbjørn Hille Alvøen er mannen bak Bjørn Hellfuck-maska. Vokalistens virkelige identitet var en godt bevart hemmelighet fram til februar 2010. Da avslørte VG at Alvøen var mannen bak låter som «Krabbeklo» og «Snev av anus». Foto: Tor Erik H. Mathiesen / DagbladetVis mer

Ble avslørt som den anonyme griserockeren. Nå forteller Torbjørn om tida etterpå

- Jeg ville helst være i fred, sier Torbjørn Hille Alvøen, som i 2010 ble avslørt som mannen bak Bjørn Hellfuck-maska.

(Dagbladet): Onsdag kunne Dagbladet avsløre at Kristoffer Tømmerbakke og Heidi Musum står bak det musikalske prosjektet Kamferdrops, som for tida nyter voldsomt stor suksess med sin cover av Ole Ivars- og Kikki Danielsson-samarbeidet «Jag trodde änglarna fanns».

En som kan relatere til å få identiteten avslørt som anonym artist, er Torbjørn Hille Alvøen (38) fra Bergen.

I 2010 ble nemlig Alvøen utlevert i VG som frontfiguren i rølpebandet Bjørn Hellfuck, kjent for låter som «Krabbeklo», «Snev av anus» og «Essemus».

Fram til da hadde Alvøens virkelige identitet vært en godt bevart hemmelighet for de fleste, ettersom han alltid var iført en hvit maske i Hellfuck-sammenheng.

  • Les Dagbladets anmeldelse av Bjørn Hellfucks debutalbum her.

Ville unngå «fjas»

- Jeg ville helst være i fred, og hadde ikke noe behov for at folk kjente meg igjen. I bunn og grunn klarer jeg meg fint uten fjas på privaten, og da passet det fint å ha en maske, sier Alvøen til Dagbladet om tanken bak det anonyme imaget.

Han avviser at hemmelighetskremmeriet var et PR-stunt fra bandets side, men erkjenner at det skapte ekstra nysgjerrighet rundt prosjektet.

- Det er klart at det blir interesse rundt det når identiteten din er skjult. Men det var aldri noen plan fra vår side. Det var ikke sånn at vi satte oss ned og sa: Hva funker? Hva funker ikke?

Ifølge Alvøen ble han ikke overrasket da VG publiserte en sak der de avslørte hans virkelige identitet.

- Jeg visste jo at det ville komme for en dag før eller siden. Jeg la ikke noe særlig i VG-saken, det var mer fansen som syntes at det var irriterende og helt unødvendig, sier musikeren.

MASKERT GJENG: I 2010 fulgte Dagbladet trashrølperne i Bjørn Hellfuck på musikkvideoinnspilling, turné og konsert. Her avbildet i Kongsberg, (foran fra venstre) Bjørn Hellfuck og gitarist Essedyret. Bak: Keyboardist Estrambo, backup-vokalist Smegma og trommis Snabb-Ham. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
MASKERT GJENG: I 2010 fulgte Dagbladet trashrølperne i Bjørn Hellfuck på musikkvideoinnspilling, turné og konsert. Her avbildet i Kongsberg, (foran fra venstre) Bjørn Hellfuck og gitarist Essedyret. Bak: Keyboardist Estrambo, backup-vokalist Smegma og trommis Snabb-Ham. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Lagt på is

Alvøen opplevde ikke at avsløringa av identiteten bidro til at interessen rundt Bjørn Hellfuck dalte.

- Det påvirket ikke oss på noen måte. Vi mistet ikke interesse, hevder bergenseren.

NYTT PROSJEKT: Torbjørn Hille Alvøen driver fortsatt med musikk, og spiller årlig julekonsert med Bjørn Hellfuck. Han har dessuten utviklet et nytt alter ego på scenen, Stevie Starfish (bildet), en karakter bergenseren karakteriserer som «Bjørn Hellfucks internasjonale fetter». Foto: Stevie Starfish / Youtube
NYTT PROSJEKT: Torbjørn Hille Alvøen driver fortsatt med musikk, og spiller årlig julekonsert med Bjørn Hellfuck. Han har dessuten utviklet et nytt alter ego på scenen, Stevie Starfish (bildet), en karakter bergenseren karakteriserer som «Bjørn Hellfucks internasjonale fetter». Foto: Stevie Starfish / Youtube Vis mer

Et drøyt år etterpå valgte bandet likevel å legge prosjektet på is, men da av andre grunner.

- Bjørn Hellfuck hadde en levetid for vår del. Det var hardt kjør hele veien, og vi hadde ikke helse til det lenger. Etter halvannet år på veien skreik leveren at nå måtte vi slappe av.

Alvøen har aldri hørt om Kamferdrops, og mener det er umulig å svare på om avsløringa av Kamferdrops' identitet vil ha noe å si for interessen rundt prosjektet.

- Det er helt situasjonsbestemt. Generelt tror jeg ikke det påvirker så mye at identiteten blir avslørt, med mindre det viser seg at folkene bak masken er kjent for å være superidioter. Da er det ikke så gøy å støtte opp under lenger.