Ble bedt om å fjerne personangrep på TV 2-reporter

Sterke personangrep var en av grunnene til at Anders Cappelen ble bedt om å omarbeide Norges-historiens største PFU-klage.

REAGERTE PÅ PERSONANGREP: - Jeg kan bekrefte at det var en rekke momenter som lå bak vår beskjed til Cappelen om at han burde redigere om og korte ned PFU-klagen, sier Kjersti Løken Stavrum - generalsekretær i Norsk Presseforbund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REAGERTE PÅ PERSONANGREP: - Jeg kan bekrefte at det var en rekke momenter som lå bak vår beskjed til Cappelen om at han burde redigere om og korte ned PFU-klagen, sier Kjersti Løken Stavrum - generalsekretær i Norsk Presseforbund. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokken halv ti skal den mye omtalte klagen behandles i Pressens faglige utvalg.

Dagbladet kunne onsdag i forrige uke fortelle at Anders Cappelen kom med ramsalte personkarakteristikker av kvinnelige TV 2-reportere i PFU-klagen han utarbeidet på vegne av topp-kirurgen Per Kristian Eide.

«Frk. Detektiv-inspirert» Navngitte TV-reportere ble blant annet beskrevet slik: «Bare 25 år», «Frk. Detektiv-inspirert», «Blondt, utslått hår», «Tettsittende genser». Dette utløste igjen sterke reaksjoner fra profilerte kommentatorer.

I artikkelen framgikk det at Cappelen måtte omarbeide klagen, som ble overlevert i desember 2013, fordi den med sine 1800 sider var for omfattende.

Et nytt, kortere og redigert klage-dokument ble levert i fjor vår.

Dagbladet kan nå avdekke at omfanget av det som media har beskrevet som «monsterklagen» bare var en av flere årsaker til at den massive klagen ble bedt omarbeidet.

I et notat utarbeidet av Norsk Presseforbund framgår det at nettopp de sterke personangrepene var en grunn til at Cappelen ble anmodet om å redigere klagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer