- Ble bedt om å ta valium

- Jeg ble bedt om å gå til psykiater. Ingrid ble bedt om å gå på valium. Det sa Benedicte Adrian (37) da hun forklarte seg om tida med Dollie de Luxe-manager Ole A. Sørli i Oslo byrett i går.

I går kulminerte det 20-årige samarbeidet mellom Ole A. Sørli (55), Benedicte Adrian (37) og Ingrid Bjørnov (37), tidligere Dollie de Luxe, i et bittert møte i Oslo byrett.

Tidligere produsent, partner og manager Ole A. Sørli har saksøkt Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov for til sammen én million kroner. Han mener de siden sommeren 1996 har holdt tilbake inntekter som tilhører trioens felles firma.

Samarbeidsproblemer

Ole A. Sørli kom alene, med en koffert i hver hånd, til Oslo byrett i går. Han prosederte selv sin egen sak.

- Jeg har ikke råd til advokat, forklarte Sørli. I fjor måtte han selge huset sitt for å betjene gjeld.

Benedicte Adrian er i dag gravid og bor i Paris sammen med mannen, mens Ingrid Bjørnov bor i Oslo. I 1996 brøt jentene alt samarbeid med sin tidligere partner Ole A. Sørli, og i retten i går vekslet de tidligere vennene knapt et blikk.

- Vårt vennskap var over i 1993, sa Benedicte Adrian i sin forklaring.

På slutten ble samarbeidsproblemene uoverkommelige. Derfor ville jentene ut. Sørli mener den gamle kontrakten, som sier at Adrian og Bjørnovs inntekter skal tilbakeføres til firmaet, fortsatt gjelder.

- Adrian og Bjørnov har ikke betalt penger inn til firmaet siden 1996, sier Sørli.

Ingen tillit

I dag har verken Bjørnov eller Adrian tillit til Sørli. De er villige til å betale resten av gjelda, men vil ikke gå gjennom Sørli og selskapet for å gjøre det.

- Dersom jentene skulle betale inn sine inntekter, ville det bety en stor økonomisk fordel for Sørli og selskapene, sa advokat Niels R. Kiær, og viste til at Adrian og Bjørnov ikke lenger har økonomisk tillit til Sørli.

Tok til tårene

De første årene gikk samarbeidet på skinner. Men allerede på midten av 80-tallet begynte jentene å føle seg fanget.

- Ole ville ha full kontroll. Han likte ikke at vi deltok i andre prosjekter utenom. Da vi dro til London, delte vi leilighet alle tre, og vi følte at vi var under hans regi døgnet rundt. Han fortalte oss hvordan vi skulle gå, snakke, spise - alt. Vi hadde ikke privatliv.

På den tida tok Ingrid lett til tårene. Ole ba henne gå på valium til vi var ferdig med produksjonen, sa Benedicte Adrian.

Selvtilliten ble gradvis mindre og mindre. Kranglene ble flere og flere, og foregikk som oftest på natta.

De endte med at jentene ba om unnskyldning.

- Etter «Which Witch» holdt vi bare sammen på grunn av gjelda. Alt vennskap var over. Da ville Sørli at jeg skulle gå til psykiater, ikke psykolog, de kan ikke skrive ut medikamenter eller foreta hypnose. Han mente jeg kunne trenes opp til å like ham bedre, sa Benedicte Adrian i retten i går. Hun fortsetter sin forklaring i dag, før Ingrid Bjørnov inntar vitneboksen.

ISFRONT: Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov har mistet all tillit til sin gamle partner Ole A. Sørli.