Ble bra igjen

Belle & Sebastian finner igjen formen under ledelse av produsentlegenden Trevor Horn.

Her kan du lese resten av musikkanmeldelsen.

CD: Belle & Sebastian hørtes ut som et fortapt prosjekt. Deres «Storytelling»-soundtrack fra i fjor (og for så vidt også 2000-forgjengeren «Fold Your Hands Child...») viste tydelige slitasjetegn, et band fastlåst i sin egen form og uten krefter til å bevege seg.

I slike størknede situasjoner er det bare én ting å gjøre: lage ei bra plate igjen.

«Dear Catastrophe Waitress» er plata som langt på vei friskmelder våre skotske venner. Der man tidligere har kunnet innvende at Belle & Sebastian har vært puslete/pusete, spiller de nå sin folksoulpop med fornyet tyngde og spenst.

Kanskje er det takket være det modige og kloke valget av Trevor Horn som produsent (80-tallslegenden som seinest har jobbet med den omstridte russiske jenteduoen t.A.T.u), eller kanskje har Stuart Murdoch rett og slett bedret kostholdet og fått litt frisk luft.

«If She Wants Me» er et soul-øyeblikk fullt på høyde med «Seymour Stein» fra «The Boy With The Arab Strap», tittelsporet er stram skotsk ringleranglepop med litt Calexico-trompeter på toppen, og i det hele tatt byr dette sjette B&S-albumet på så mye varmende popmusikk med hjertet på rett plass at det bare er å slå fast at det er slik man staver «kunstnerisk comeback».

--> FRISKMELDT: Belle & Sebastian spiller folksoulpop med fornyet tyngde og spenst.