Ble drapstruet som 17-åring, nå vil hun hjelpe andre

Deeyah Khan samler noen av verdens modigste kvinner i Oslo i helga.

SOLIDARITET: Norsk-pakistanske Deeyah Khan vil gi kvinner en plass hvor de kan dele sin kamp for ytringsfriheten. Foto: Marianne Wie / Dagbladet
SOLIDARITET: Norsk-pakistanske Deeyah Khan vil gi kvinner en plass hvor de kan dele sin kamp for ytringsfriheten. Foto: Marianne Wie / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som 17-åring måtte Deeyah Khan flykte fra Norge (krever innlogg), etter langvarig trakassering av konservative krefter i det pakistanske miljøet. På den tiden var hun best kjent som musiker og sanger Deepika Thathaal. Det har gått 20 år, men bare ti ganger har hun besøkt hjemlandet. Nå lover hun å komme tilbake oftere.

Til helga arrangerer Deeyah Khan en samling på Riksscenen i Oslo, kalt «World Woman». Her inviteres noen av dem hun mener er verdens sterkeste, tøffeste og modigste kvinner.

Poenget er ifølge Khan å gi disse kvinnene en scene hvor de kan snakke fritt, og dele sine historier og erfaringer om viktige tema som ytringsfrihet, vold mot kvinner og terrorisme.

- Jeg gleder meg veldig. Kvinner jeg har møtt de siste 20 årene har alle sagt at det vanskeligste ved det å stå for sine meninger, er ensomheten og følelsen av å stå alene. Jeg har også kjent det i mitt eget liv, så jeg ønsker med dette å si at vi nordmenn kan stå i solidaritet med disse menneskene.

- Jeg skjønner godt at det er viktig å gi spalteplass til dem som utøver vold, men like viktig er det å høre dem som står på den andre siden - særlig kvinnestemmer, sier Khan til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer