Ble du spilldesigner?

Vinnerne av «Vikingjarl»-konkurransen er kåret.

(Dagbladet.no): Tidligere i vårutlyste det norske spillutviklerfirmaet Innerloop en designkonkurranse, der vinneren skulle få jobben med å utforme en grafisk profil til det kommende spillet «Vikingjarl».

Nå er det ikke bare kåret én vinner - men to. En fikk jobben med å tegne figurene i spillet, mens den andre skal gi alle bygningene

- Aller først vil vi rette en spesiell takk til deltagerne i konkurransen om å lage grafikk til strategispillet Vikingjarl. Det har vært meget jevnt i toppen, og det har gjort juryens arbeid svært vanskelig. Etter lang tids møysommelig vurdering har juryen falt ned på delt seier i Vikingjarl-konkurransen, der vi har valgt én vinner til å lage portretter og én vinner til å illustrere bygninger, forteller prosjektleder Henning Rokling i Innerloop.

Her er vinnerne av konkurransen:

Portretter: Atle Mæland

Bygninger: Eivind Halseth

- Som sagt har det vært en vanskelig avgjørelse og mange andre har levert veldig spennende arbeider som var nær ved å nå opp. Vi har selvsagt sett på kvaliteten på det innleverte arbeidet, men også sett på teknikk, og (antatt) fleksibilitet og bredde samt en stil som vi føler (med litt guiding) kan bli til det vi ser for oss, sier Rokling.

Det var egentlig planlagt at leserne på Dagbladet.no skulle stemme over hvem som skulle gå av med seieren i konkurransen. Det ble ikke noe av.

- For å forenkle beslutningsprosessen vil vi dessverre måtte droppe å holde en offentlig avstemning mellom de innkomne bidragene. Vi føler det gjør det enklere for oss å sikre spillet en grafisk stil som ligger mer opp mot vår opprinnelige visjon, sier Rokling.

<B>UTVIKLERNE:</B> Fra venstre programmerer Pål Krebs Holmberg og prosjektleder Henning Rokling-Andersen i Innerloop.
<B>BYGNINGER:</B> Vinneren er Eivind Halseth.
PERSONER:</B> Vinnerer er Atle Mæland.