Ble for tøff

Jack Nicholson karakteriserer Oslo-kafeen «Nichol & Son»s navnebruk som «usømmelig» og varsler full krig. Nå bøyer eierne av for Hollywood-stjernens krav om å endre navnet.

Ifølge Jack Nicholsons juridiske kontakt i Norge, advokat Thor-Erik Johansen, reagerte skuespilleren kraftig mot konseptet hos den populære cafeen like ved en av Oslos største kinosentre.

- Nicholson var rystet. Han følte at de misbruker hans navn og karakteriserte navnebruken som usømmelig og et klart brudd på vanlig forretningsskikk, sier advokaten og forteller at Nicholson reagerte spesielt fordi hans advokater var i kontakt med Oslo-kafeen for å stanse konseptet for mindre enn to år siden.

- Jack Nicholson stanser uten unntak alle produkter som misbruker hans navn. Det vil han gjøre i dette tilfellet også, sier Johansen.

Navnekonkurranse

I gårdsdagens kveldsutgave av Aftenposten fortalte selskapet Alter Ego AS at de hadde planer om å åpne nok en kafé over samme Nicholson-konsept. Det blir det imidliertid neppe noe av etter at mega-stjernen har raslet ytterligere med sablene.

- Vi har vært ute for å innhente juridiske råd, og har kommet til at vi er villige til å vurdere å bytte navn. Dersom våre konsulenter råder oss til å foreta et navneskifte, går det vel i den retningen, sier Geir Hjorth, medeier i Alter Ego AS.
- I så fall blir det en gedigen navnekonkurranse. Eller kanskje vi skriver til Jack Nicholson og hører om han vil bli aksjonær. Disse store Hollywood-stjernene bruker jo å ha restauranter oppkalt etter seg, sier Hjorth.

- Ikke utidig

Og alt peker mot at «Nichol & Son» kan utlyse navnekonkurransen sin.
- Jeg har anbefalt eierne å vurdere å skifte navn. Hvis de ønsker å beholde navnet «Nichol & Son», er det stor sannsynlighet for at saken vil bli prøvet for retten, og det spørs om de er tjent med det.

Kravene fra Jack Nicholsons advokater er ikke utidige, konkluderer Børre Sig. Bratsberg, advokat for Alter Ego AS.