Amanda Knox:

Ble frikjent for «tiårets drap». Nå kommer hun til Norge

Amanda Knox ble verdenskjent da hun ble dømt for drapet på romkameraten Meredith Kercher. I oktober besøker hun Norge for første gang.

USKYLDIG DØMT: Amanda Knox kommer til Norge i oktober. Hun skal intervjues av Sarah Natasha Melbye på Folketeatret i Oslo. Foto: Presse
USKYLDIG DØMT: Amanda Knox kommer til Norge i oktober. Hun skal intervjues av Sarah Natasha Melbye på Folketeatret i Oslo. Foto: Presse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til høsten kommer Amanda Knox (30) til Norge for første gang. Den 22. oktober besøker hun Folketeatret i Oslo.

Knox fikk livet snudd på hodet da hun fant romkameraten Meredith Kercher drept i 2007. Amerikaneren ble dømt for drap og måtte sone fire år i fengsel før hun til slutt ble frikjent i 2015.

Mysteriet huskes som en av de meste omtalte og omstridte mordsakene på 2000-tallet. I mediene fikk hun klengenavnet «Foxy Knoxy».

Knox har holdt foredrag verden over om sin historie. I Norge blir hun intervjuet av journalist og programleder Sarah Natasha Melbye (42).

– Det som er spesielt i Oslo er at Sarah Natasha skal være moderator. Vi håper å få innsikt i Amanda Knox og den verdenskjente drapssaken som vi ikke har fra før av, sier Ragnhild Solberg i bookingselskapet A Comic Soul.

– Vi håper at vi får vite mer om hennes side av saken, hvordan hun opplevde mediehysteriet og hvordan saken påvirket livet hennes.

Dømt i to omganger

Amanda Knox ble dømt, fengslet og frikjent i flere omganger. Hun ble først dømt til 26 års fengsel og sonet i fire år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer