Ble Georg Apenes partiløs i dag?

Høyre om for personvernet.

AVTALE: - Personvernet kan ikke trumfe alle hensyn, sa Martin Kolberg i Arbeiderpartiet da avtalen med Høyre om innføring av Datalagringsdirektivet ble presentert i dag. I bakgrunnen Høyres Erna Solberg. Foto: SCANPIX
AVTALE: - Personvernet kan ikke trumfe alle hensyn, sa Martin Kolberg i Arbeiderpartiet da avtalen med Høyre om innføring av Datalagringsdirektivet ble presentert i dag. I bakgrunnen Høyres Erna Solberg. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Høyre vil bygge samfunnet basert på tillit til enkelmennesket», lyder den første setningen i Høyres prinsipprogram fra 2008. I dag ble partiet enig med Arbeiderpartiet om å innføre EUs omstridte datalagrinsdirektiv, som medfører at opplysninger om alle lovlydige nordmenns private kommunikasjon systematisk kartlegges og lagres, for det tilfelle at noen av oss en gang i fremtiden skulle bli involvert i alvorlig kriminalitet.

Det er bare å takke for tilliten.

Bare noen dager etter at EU-parlamentariker Christian Engström argumenterte i Dagbladet for at Datalagringsdirektivet (DLD) har havarert i EU, og at det ikke lenger er noe poeng i å innføre direktivet i dagens form, er Arbeiderpartiet og Høyre enige om å gjøre nettopp det, med seks måneders lagringstid.

Det er seks måneder kortere lagringstid enn Arbeiderpariet ønsket, men seks måneder lenger enn Høyre burde sagt ja til.

Datalagringsdirektivet pålegger medlemslandene å lagre trafikk- og lokaliseringsdata fra samtlige innbyggeres bruk av telefon, mobiltelefon, bredbåndstelefon, e-post og internett. Det skal lagres informasjon om hvem som kommuniserer med hvem, hvor det kommuniseres fra, når det kommuniseres og hvordan det kommuniseres. Slik tegnes et kart over ditt liv som kommuniserende samfunnsborger - bare for sikkerhet skyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer